Terveyskylä sosiaalisessa mediassa
 

Mikä on Terveyskylä.fi?

Terveyskylä on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.

​​​​ ​​​

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa. Niiden myötä ennakoivan hoidon merkitys kasvaa ja ihmist​en mahdollisuudet oman terveyden ylläpitämiseen lisääntyvät. 

Terveyskylän talojen tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä. Potilaille tarkoitettuihin digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete.

Terveyskylä on aina avoinna, ja sinne pääsee mistä tahansa, kunhan käytössä on verkkoyhteys ja tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Terveyskylässä on rakenteilla yli 30 taloa

Terveyskylään avutuu uusia taloja useamman kerran vuodessa. 2018 loppuun mennessä avoinna on yhteensä noin 30 taloa.Myös jo vuonna 2009 avattu Mielenterveystalo on osa Terveyskylää. Löydät ajantasaisen listan taloista sivun ylälaidan "Valitse talo" -valikosta.

Ketkä rakentavat Terveyskylää?

Terveyskylää rakennetaan osana Virtuaalisairaala 2.0 -kehittämishanketta. Se on HUS:n koordinoima ja Suomen kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteinen projektikokonaisuus, johon on saatu rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä.

Terveyskylä on sairaanhoidon huippuasiantuntijoiden kehittämä ja ylläpitämä palvelu. Se on tiukasti kytköksissä yliopistolliseen tutkimukseen, mikä takaa hoidon ja tiedon luotettavuuden. Palveluiden rakentamisessa tehdään yhteistyötä myös kansallisia eTerveyspalveluita kehittävien hankkeiden, potilaiden ja potilasjärjestöjen sekä eri korkeakoulujen kanssa.  

Terveyskylä on auki vuorokauden ympäri ja viikon jokaisena päivänä.

Lisätietoa

HUS logoTAYS logoPPSHP logoPSSHP logoVSSHP logo