Rekisteröitymisohjeet

Tältä sivulta löydät kuvalliset ohjeet siitä, miten luot ammattilaistilin ja teet varmennekorttiliitoksen. Ammattilaistili ja varmennekorttiliittos ovat edellytyksiä TerveyskyläPRO-palvelun varmennekorttikäytölle.

VAIHE 1: Ammattilaistilin luonti

Suosittelemme rekisteröitymään ja käyttämään palvelua Google Chrome-selaimella tai muulla ajantasaisella selaimella. Varmennekortin liittämisessä Safari-selaimella saattaa ilmetä ongelmia.

1. Siirry käyttäjätilin rekisteröintisivulle ja valitse Rekisteröi ammattilaistili.

 Kuva: Rekisteröintisivulta löydät kaksi vaihtoehtoa: Asiakastili ja Ammattilaistili. Valitse Rekisteröi ammattilaistili. 

2. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi. 

3. Syötä henkilötietosi kaikkiin tähdellä pakolliseksi merkittyihin kentiin ja klikkaa lopuksi Rekisteröi ammattilaistili -painiketta. Huomaa, että painike aktivoituu vasta kun kaikki kentät on täytetty.

Löydät yhteistyöorganisaation helposti kirjoittamalla pari kirjainta, ja valitsemalla annetuista vaihtoehdoista. Kenttä ei hyväksy täysin kirjoitettua yhteistyöorganisaatiota.

Täydennä pakolliset tiedot, eli työsähköpostiosoite, työpuhelinnumero ja yhteistyöorganisaatio. 

Huom! Vaikka olet nyt luonut itsellesi ammattilaistilin, et ole vielä liittänyt siihen varmennekorttiasi. Vasta varmennekortin liitos todentaa sinut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiseksi.

VAIHE 2: Varmennekortin liittäminen

4. Aseta nyt varmennekorttisi tietokoneen kortinlukijaan ja klikkaa Siirry palveluvalikkoon tunnistautumalla uudelleen -painiketta.

Kuva: Aloita varmennekortin liitos klikkaamalla Siirry palveluvalikkoon tunnistautumalla uudestaan -painiketta. 

5. Jatka tunnistautumisessa eteenpäin ja hyväksy Erikois­sairaan­hoidon tunnistuspalvelun käyttöehdot ja tietosuojalauseke.

Kuva: Lue ja hyväksy tunnistuspalvelun käyttöehdot ja tietosuojalauseke. 

6. Valitse palveluvalikosta kohta Hallitse tietojasi > Muokkaa tietojasi.

Kuva: Halliltse tietojasi -otsikon alta löydät valinnan Muokkaa tietojasi, jossa käyt tekemässä varmennekortin liitoksen. 

7. Klikkaa seuraavaksi Liitä vai vaihda Sote-ammattikortti -painiketta.

Kuva: Liitä tai vaihda Sote-ammattikortti -painike löytyy Sote-ammattikortin tunniste -otsikon alta 

8. Jatka ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan ja valitse tarvittaessa varmenne, jota käytät. Syötä varmennekortin PIN-koodi, jos sinul​ta sitä kysytään.

Klikkaa Jatka ja varmennekorttisi liitetään ammattilaistiliisi.

9. Kirjaudu ulos rekisteröintisivulta ja aloita palvelun käyttö osoitteessa https://ammattilaiset.terveyskyla.fi.

10. Huomaathan, että pääsy saattaa parin ensimmäisen yrityksen aikana epäonnistua. Kannattaa yrittää selaimen sulkemisen jälkeen uudelleen.

Päivitetty  3.5.2022

Kyllä