Rekisteröitymisohjeet

Tältä sivulta löydät kuvalliset ohjeet siitä, miten luot ammattilaistilin. Ammattilaistili on edellytys  TerveyskyläPRO-palvelun käytölle. Huomaa, että ammattioikeus tarkistetaan rekisteröitymisen yhteydessä Valviran rekisteristä.

Ennen kuin aloitat rekisteröitymisen, lue lisää eri kirjautumisvaihtoehdoista. Voi olla, että et tarvitse rekisteröitymistä lainkaan, vaan voit aloittaa palvelun käytön suoraan!

1. Siirry käyttäjätilin rekisteröintisivulle ja valitse Rekisteröi ammattilaistili.

 Kuva: Rekisteröintisivulta löydät kaksi vaihtoehtoa: Asiakastili ja Ammattilaistili. Valitse Rekisteröi ammattilaistili. 

2. Tunnistaudu palveluun varmennekortillasi, mobiilivarmenteellasi tai pankkitunnuksillasi.

Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi tai varmennekortillasi. 

Huom! Jos sinulla on entuudestaan olemassa asiakastili esimerkiksi Terveyskylän Omapolku-palveluun, saatetaan sinulta kysyä kirjaudutko palveluun asiakkaana vai ammattilaisena. Valitse kirjautuvasi ammattilaisena.

3. Syötä henkilötietosi kaikkiin tähdellä pakolliseksi merkittyihin kentiin ja klikkaa lopuksi Rekisteröi ammattilaistili / Tallenna-painiketta. Huomaa, että painike aktivoituu vasta kun kaikki kentät on täytetty.

Löydät yhteistyöorganisaation helposti kirjoittamalla pari kirjainta ja valitsemalla annetuista vaihtoehdoista. Kenttä ei hyväksy täysin kirjoitettua yhteistyöorganisaatiota. Jos et löydä sopivaa organisaatiota, valitse Muu yhteistyöorganisaatio.

Täydennä pakolliset tiedot, eli työsähköpostiosoite, työpuhelinnumero ja yhteistyöorganisaatio.

Huom! Tässä vaiheessa tehdään myös automaattinen tarkistus, jolla varmennetaan sosiaali- tai terveydenhuollon ammattioikeutesi Valviran rekisteristä. Vasta kun ammattioikeus on varmistettu, voit saada käyttöoikeuden palveluun.

4. Saat ilmoituksen rekisteröinnin onnistumisesta. Ota luotu ammattilaistilisi käyttöön klikkaamalla Siirry palveluvalikkoon tunnistautumalla uudelleen / Palaa tästä takaisin -painiketta.

5. Tunnistaudu uudelleen haluamallasi vaihtoehdolla (varmennekortti, mobiilivarmenne tai pankkitunnukset).

6. Jatka tunnistautumisessa eteenpäin ja hyväksy Erikois­sairaan­hoidon tunnistuspalvelun käyttöehdot ja tietosuojalauseke.

Kuva: Lue ja hyväksy tunnistuspalvelun käyttöehdot ja tietosuojalauseke. 

7. Aloita palvelun käyttö klikkaammalla Ammattilaisten asiointipalveluiden alta kohdetta TerveyskyläPRO tai siirtymällä osoitteeseen https://ammattilaiset.terveyskyla.fi.

Huomaathan, että joissakin tapauksissa sisäänkirjautuminen saattaa epäonnistua heti ammattilaistilin luonnin jälkeen. Tällöin kannattaa kokeilla selaimen sulkemista ja uudelleen avaamista.

Jos et pääse sisään palveluun, varmistathan että ammattioikeutesi tarkistus on onnistunut. Voit tarkistaa asian siirtymällä omien tietojesi hallintanäkymään ja tarkistamalla kohdan Ammattilainen: Kyllä.

Päivitetty  4.11.2022

Kyllä