Ajankohtainen

Verkkokurssilta keinoja digiosaamisen jakamiseen ja kehittämiseen omassa työyhteisössä

Julkaistu 3.5.2023 13.00

Yksikön digimentori -verkkokurssilla perehdytään digimentorin rooliin ja tutustutaan sote-alalla käytettäviin digipalveluihin.

​​Digitalisaatio muuttaa sote-alan ammattilaisten työtä ja vaikuttaa ammattilaisilta vaadittavaan osaamiseen. E-osaamisella tarkoitetaan kykyä hyödyntää digitaalisia palveluita asiakas- ja potilastyössä. TerveyskyläPRO-palvelusta löytyy ammattilaisille verkkokursseja muun muassa e-osaamisen kehittämiseen.

Vastikään päivitetty Yksikön digimentori -verkkokurssi on suunnattu ammattilaisille, jotka ​haluavat ottaa käyttöön digitaalisia palveluja, auttavat työkavereita digipulmissa ja kaipaavat keinoja digiosaamisen jakamiseen omassa työyhteisössä.

- Digitaalinen teknologia muuttaa terveydenhuollon työtä, asiakkaiden palveluja ja ammattilaisilta edellytettävää osaamista. Yksikön digimentori -verkkokurssi perehdyttää digitalisuuteen liittyvään toiminnanmuutokseen ja antaa käytännön vinkkejä digimentorin työhön, kertoo hoitotyön kliininen asiantuntija Marja-Terttu Toivonen HUSista.

Verkkokurssin suorittaminen kestää noin 45 minuuttia. Kurssin suoritettuaan ammattilainen tietää muun muassa, miten omaa yksikköä voi tukea digitaalisten palveluiden käyttöönotossa ja miten kannattaa toimia, jos kohtaa muutosvastarintaa.

Asiakaspalaute kurssiin tutustuneelta:

”Tutustuin työn lomassa Yksikön digimentori-verkkokurssiin. Kattava ja selkeä kurssi, johon varmasti palaan uudestaan. Nyt ajanpuutteesta en voinut kaikkia linkkejä tai kursseja edes avata, mutta moni niistä herätti ajatuksen, jotta voisikohan meidänkin osastollamme niitä hyödyntää. Tulen suosittelemaan kurssia muillekin. Ehkäpä näin joku innostuu ottamaan digimentorin roolin osastollamme. Kiitos! ”

Tutustu verkkokurssiin TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.​