Ajankohtainen

Uutta TerveyskyläPROssa 10/2019

Julkaistu 2.10.2019 9.00

Syys-lokakuun vaihde toi mukanaan syksyn lisäksi myös uuden päivityksen TerveyskyläPRO-palveluun. Teknisen kehityksemme fokus on viime aikoina painottunut Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuuden saavutettavuuden parantamiseen, mutta onneksi saavutettavuustekemisestä on irronnut osansa ​myös TerveyskyläPRO-palvelun puolelle. Ja sisällöntuotantohan meillä jyllää aina!

​​​​Uusi verkkokurssi: Kuntodoping lääkärin työssä

Lokakuun alussa TerveyskyläPRO-palvelussa julkaistiin A-klinikkasäätiön Dopinglinkin tuottama verkkokurssi lääkäreille, Kuntodoping lääkärin työssä.

Kuntodoping lääkärin työssä -verkkokurssi on tarkoitettu lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille lisäämään tietämystä ja ammattitaitoa dopingaineita käyttävien kuntoilijoiden erityispiirteistä potilaina sekä heidän kohtaamisesta käytännön potilastyössä. 

Kurssi  keskittyy kuntoilijoiden dopingaineiden käytön ilmiöihin, käyttäjien tunnistamiseen ja käytöstä aiheutuviin haittoihin terveydenhuoltoalan näkökulmasta. Verkkokurssi sisältää teoriaa, videoita ja pohdintatehtäviä. 

Kirjaudu sisään palveluun ja tutustu verkkokurssiin

​Uudet oppaat ja valmennukset 

Odotellessamme uuden virtuaalisen neurokeskuksen (työnimi) julkaisua ja sen kansallisesti hyödynnettäviä sisältöjä ja palveluita, on esimakua virtuaalikeskuksesta saatavilla ensisijaisesti HUSin alueelle suunnattujen oppaiden muodossa. Oppaat on tuottanut Aivotalo​, ja ovat vasta jäävuoren huippu siitä, mitä on tulossa! 

  • HUS Neu AVH – Talon tavat
  • HUS Neu CNS infektiot – Talon tavat 

Löydät oppaat TerveyskyläPROn Oppaat ja valmennukset​​ -sivulta muiden TerveyskyläPROn oppaiden ohesta. ​

Uudet ominaisuudet ja päivitykset 

Kuten sanottua, painopisteemme on ollut Terveyskylä.fi-saavutettavuuden parantamisessa. Näistä parannuksista TerveyskyläPRO-palvelun puolelle tällä kertaa päätyivät mm. seuraavat parannukset: 

  • Korjattu sarkainjärjestyksiä mm. alatunnisteesta. 
  • Korjattu murupolun saavutettavuusongelmat. 
  • Korjattu valikoiden saavutettavuusongelmat (sekä työpöytä että mobiili). 
  • Lisätty kaikkiin valikoihin kuvake/nuoli, joka ilmaisee, jos valikkokohteen alta löytyy lisää kohteita. 

Näiden lisäksi syys-lokakuun vaihteen päivitys toi mukanaan pieniä bugikorjauksia, mm. Omien asetuksien vaikutus uusiin suodattimiin. ​