Ajankohtainen

Uusi verkkokurssi auttaa sote-ammattilaisia tuottamaan ja kehittämään digipolkuja ja itsehoito-ohjelmia

Julkaistu 31.8.2023 12.00

Digipolut ja itsehoito-ohjelmat – tutustu ja kehitä -verkkokurssi perehdyttää digipolkuihin ja itsehoito-ohjelmiin. Kurssi on suunnattu Terveyskylän Omapolkua käyttäville ammattilaisille.

Terveyskylä PRO-palvelussa on julkaistu uusi verkkokurssi Digipolut ja itsehoito-ohjelmat – tutustu ja kehitä. Kurssi tutustuttaa Terveyskylän Omapolun palveluihin, toiminnallisuuksiin ja kehittämisen kulkuun sekä auttaa tuottamaan digihoitopolun tai itsehoito-ohjelman, joka vastaa käyttäjien tarpeita ja noudattaa laatuvaatimuksia.

Verkkokurssi tukee Omapolun käyttöönottoa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Kurssi on suunnattu Omapolun palveluja kehittäville koordinaattoreille, sisällönsuunnittelijoille, ammattilaiskäyttäjille ja esihenkilöille. Kurssi toimii osana perehdytystä uusille Omapolkua käyttäville ammattilaisille.

Kurssin kehityksessä on huomioitu alun perin vuonna 2018 julkaistun digihoitopolun aloitusvalmennuksen asiakaspalautteet. Omapolun palveluiden kehittämisen tapa, mittakaava ja toimintaympäristö ovat muuttuneet. Verkkokurssin kohderyhmä on laajentunut yksittäisistä tekijöistä eri puolella Suomea monilla tehtävänkuvilla toimivien ammattilaisten joukkoon.

-Uudistettu verkkokurssi voi auttaa sote-ammattilaisia vahvistamaan tarvittavia taitoja menestyäkseen digipolkujen ja itsehoito-ohjelmien käytössä ja kehittämisessä. Esimerkiksi Leanin ja palvelumuotoilun menetelmät näkyvät vahvasti Omapolun palveluiden kehittämisen mallissa. Näitä menetelmiä esitellään verkkokurssilla. Menetelmäpohjat ovat saatavilla Terveyskylän kehittämisessä mukana oleville toimijoille, sanoo kehittämispäällikkö Jaana Kotila HUS Tietohallinnosta.

Omapolku-asiantuntija Kaisa Pulkkinen HUS Tietohallinnosta kertoo, että verkkokurssi on kehitetty yhdessä käyttäjien kanssa.

-Haimme työpajoissa ymmärrystä siihen, mitkä ovat eri kohderyhmien odotukset, sekä näkemyksiä uudistettaviin sisältöihin ja rakenteeseen, jotta verkkokurssi saataisiin palvelemaan mahdollisimman hyvin tarpeita. Käyttäjät antoivat arvokkaan panoksen myös kurssin käsikirjoitus- ja testausvaiheeseen.

Tutustu uuteen verkkokurssiin TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisena.