Ajankohtainen

Uusi ammattilaisten opas julkaistu: Interstitiaaliset keuhkosairaudet

Julkaistu 8.12.2022 12.10

Opas on suunnattu interstitiaalisia keuhkosairauksia sairastavia potilaita hoitaville ammattilaisille.

Interstitiaaliset keuhkosairaudet (ILD) ovat laaja ryhmä keuhkorakkuloita ja pienimpiä ilmateitä vaurioittavia sairauksia. Opas kokoaa yhteen tiivistetysti interstitiaalisten keuhkosairauksien tautiryhmän sekä tavallisimmat interstitiaalisten keuhkosairauksien tyypit ja niiden oireet ja löydökset. Lisäksi oppaassa kerrotaan interstitiaalisten keuhkosairauksien diagnostiikasta ja hoidosta.

TerveyskyläPRO-palvelusta löytyvä digitaalinen opas on tarkoitettu interstitiaalisia keuhkosairauksia sairastavia potilaita hoitaville erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon ammattilaisille. Oppaan kirjoittamisesta vastaa professori, ylilääkäri Riitta Kaarteenaho Oulun yliopistollisesta sairaalasta ja Oulun yliopistosta. Sisällön ovat tarkastaneet ja hyväksyneet OYSin, HUSin, TAYSin, KYSin ja TYKSin keuhkoklinikoiden ILD-sairauksien asiantuntijakeuhkolääkärit.

Tutustu oppaaseen TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.

TerveyskyläPRO-palvelun digitaaliset oppaat, tietosisällöt ja kokoelmat toimivat tukena arjen kliinisessä työssä ja yhtenäistävät työkäytänteitä kansallisesti. Opas löytyy myös Keuhkosairauksien virtuaalikeskuksesta, joka kokoaa yhteen tärkeitä digitaalisia sisältöjä ja työkaluja keuhkosairauksien osalta.