Ajankohtainen

Uudistunut verkkokurssi tukee ammattilaisia Terveyskylän palveluiden käyttöönotossa

Julkaistu 7.10.2022 8.00

Kurssi sopii kaikille sote-alan ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka haluavat ottaa käyttöön Terveyskylän palveluita.

Terveyskylän palvelut osaksi omaa työtä -verkkokurssi on uudistunut. Kurssin tarkoitus on kertoa Terveyskylän palveluista ja ohjata ammattilaisia niiden käyttöönotossa. Kurssin suoritettuaan ammattilainen osaa poimia Terveyskylän palveluvalikoimasta itselleen ja organisaatiolleen hyödyllisiä palveluja ja käyttää niitä arjen työssään.

Kurssilla on nyt runsaasti uutta sisältöä, kuten Terveyskylää käyttävien ammattilaisten kokemuksia ja käytännön vinkkejä palvelun hyödyntämiseen. Kurssin suoritettuaan käyttäjä voi ladata itselleen kurssitodistuksen.

- Uudistunut kurssi toimii hyvin sekä uuden työntekijän perehdytyksessä että kokeneen ammattilaisen tietojen päivittämisessä, vinkkaavat sovellusasiantuntija Jonna Ström ja kehittämisasiantuntija Heidi Luomala Soitesta. Ström ja Luomala olivat mukana kurssin päivitystyössä.

Verkkokurssi sijaitsee TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.

Miksi käyttää Terveyskylää?

Terveyskylän palvelut tuovat niitä käyttäville organisaatioille monenlaisia hyötyjä. Terveyskylän talojen sisällöt toimivat hyvin asiakas- ja potilasohjauksessa. Kun potilaat voivat etsiä taloista lisätietoa itsenäisesti, heidän osallistumisensa ja motivaationsa omaan hoitoon kasvaa.

TerveyskyläPRO-palvelussa ammattilainen voi kehittää osaamistaan muun muassa kliinisen työn oppaiden ja e-osaamista kartuttavien verkkokurssien avulla. Terveyskylän Omapolku mahdollistaa digipolkujen ja kaikille avoimien itsehoito-ohjelmien hyödyntämisen.

- Terveyskylässä on koottuna yhdessä paikassa luotettavaa ja kohdennettua tietoa sekä kansalaisille että ammattilaisille, Ström ja Luomala tiivistävät.