Ajankohtainen

Unihäiriöt ja hengitysvaje -virtuaalikeskuksesta tietoa ja työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille

Julkaistu 6.5.2020 12.00

TerveyskyläPRO-verkkopalvelussa julkaistu uusi virtuaalikeskus tukee perus- ja erikoissairaanhoidon henkilökuntaa un​ihäiriöihin ja hengitysvajeen hoitoon liittyvissä asioissa. Virtuaalikeskuksen sisältöjä tuotetaan ja kehitetään kansallisesti Suomen yliopistosairaanhoitopiireissä.

Unihäiriöiden ja hengitysvajeen virtuaalikeskus sisältää tutkittua ja luotettavaa tietoa, ohjeita ja videoita unihäiriöisten ja hengitysvajepotilaiden h​oidon tueksi ammattilaiselle.

Unihäiriöt-osiosta tietoa uniapnean eri hoitomuodoista ammattilaisen avuksi

Uniapnean laitehoidot ovat vain osa hoitoa, elintapaohjaus on hoidon perusta. Tavanomaisten ohjeiden lisäksi löydät virtuaalikeskuksesta videoita ja linkkejä – osa linkeistä ohjaa sinut suomen, ruotsin ja englanninkielisten sivustojen lisäksi myös muilla kielillä olevaan materiaalin.

Hengitysvaje-osiosta tietoa hengitysvajeen hoidon tueksi ammattilaiselle

Virtuaalikeskuksesta löydät tietoa muun muassa hengitysvajeesta, sen laitehoidosta ja tukea keskusteluun hengitysvajepotilaan elämän loppuvaiheen hoidosta. Tavanomaisten ohjeiden lisäksi löydät videoita ja linkkejä – osa linkeistä ohjaa sinut suomen, ruotsin ja englanninkielisten sivustojen lisäksi myös muilla kielillä olevaan materiaalin.

Tutustu Unihäiriöt ja hengitysvaje -virtuaalikeskukseen (TerveyslyläPRO, edellyttää kirjautumisen palveluun)