Ajankohtainen

Tutustu hoitavan viestinnän verkkokurssiin ja viesti potilaillesi vaikuttavammin

Julkaistu 5.4.2023 9.00

Viestintä on osa terveydenhuollon ammattilaisten työtä. TerveyskyläPRO-palvelun verkkokurssi opastaa ammattilaisia hoitavan viestinnän maailmaan.

Hyvä kohtaaminen edistää potilaan hoitoa ja kuntoutumista ja on antoisa myös ammattilaiselle. Hoitava viestintä on tutkimushavaintoihin perustuva vaikuttavan potilasviestinnän malli. Sen avulla ammattilainen voi rakentaa vaikuttavuutta lisäävän keskustelutavan, joka soveltuu potilas- ja asiakaskohtaamisiin. Erityisen hyödyllistä hoitava viestintä on silloin, kun ammattilainen huomaa tai olettaa, että potilaan elintavoissa on parantamisen varaa.

- Potilaaseen vaikuttaminen voi käynnistyä hetkessä. Jo yksi tai kaksi oikeaan osunutta kysymystä voi pysäyttää potilaan ja saada hänet miettimään toimintatapojaan uudella tavalla. Mutta mitkä ovat ne kysymykset, siihen tämä verkkokurssi auttaa ammattilaista löytämään vastauksen, sanoo Turun yliopistossa Hoitava viestintä -hanketta vetävä tutkimuspäällikkö Harry Köhler, jonka väitöskirjatutkimukseen hoitavan viestinnän menetelmä perustuu.

Hoitavan viestinnän verkkokurssi on uudistettu toiminnallisuuksiltaan ja päivitetty sisällöltään helmikuussa 2023. Kurssi sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille ja aiheesta kiinnostuneille.

Tutustu verkkokurssiin TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.