Ajankohtainen

TerveyskyläPRO-palveluun rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen muuttuu maaliskuussa

Julkaistu 8.2.2024 8.30

TerveyskyläPRO-palveluun kirjautuminen on jatkossa aiempaa helpompaa. Osan vanhoista käyttäjistä tulee vahvistaa sähköpostisoite, minkä voi tehdä helposti vaikka heti.

​​​​​Uudessa tunnistautumispalvelussa avautuu heti aluksi ikkuna, josta käyttäjä valitsee haluamansa tunnistustavan. Vaihtoehdot ovat

  • Uudessa tunnistautumispalvelussa ammattilainen voi valita haluamansa tunnistautumistavan: varmennekortti, Suomi.fi tai organisaatiokirjautuminen.organisaatiokirjautuminen Terveyskylän palvelut sopimuksella käyttöönottaneista organisaatioista (helpoin ja nopein tapa)
  • varmennekorttikirjautuminen muista sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioista
  • Suomi.fi-kirjautuminen muista sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioista (kirjautuminen varmennekortilla, pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella)

Varmennekorttikäyttäjien ja Suomi.fi-käyttäjien kohdalla palvelun käyttöön edellytettävä ammattioikeus tarkistetaan Valviran rekisteristä.

Miten muutos näkyy ammattilaiselle käytännössä?

Organisaatiokirjautumista käyttävien ammattilaisten kohdalla uuden tunnistautumispalvelun käyttöönotto ei aiheuta toimenpiteitä. Ainoastaan kirjautumisessa käytettävä käyttöliittymä muuttuu.

Varmennekortti- ja Suomi.fi-kirjautumista käyttävät ammattilaiset vahvistavat sähköpostiosoitteensa ensimmäisellä tunnistautumiskerralla.Varmennekortti- ja Suomi.fi-kirjautumista käyttävien ammattilaisten tulee rekisteröityä uudelleen TerveyskyläPRO-palvelun käyttäjiksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kun ammattilainen kirjautuu palveluun ensimmäisen kerran uuden tunnistautumispalvelun kautta, hänen tulee antaa sähköpostiosoite ja vahvistaa se.

Vahvistaminen tapahtuu syöttämällä annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetystä vahvistusviestistä löytyvä kuusinumeroinen koodi näytöllä olevaan vahvistuskoodikenttään.

Voiko varmennekortti- tai Suomi.fi-kirjautumista käyttävä valmistautua muutokseen etukäteen?

Kyllä voi! Rekisteröitymisen ja sähköpostin vahvistamisen voi hoitaa valmiiksi vaikka saman tien kirjautumalla TerveyskyläPRO-palvelun betasivustolle. Betasivustolla tehty vahvistus pysyy voimassa, kun uudet tunnistautumisratkaisut otetaan käyttöön maaliskuussa (näillä näkymin 18. maaliskuuta). Betasivusto löytyy osoitteesta https://beta-ammattilaiset.terveyskyla.fi.

Sähköpostiosoite kannattaa vahvistaa hyvissä ajoin, jotta vahvistusta ei tarvitse tehdä ns. tositilanteessa eli esimerkiksi silloin kun on tarve päästä nopeasti sisään TerveyskyläPRO-palveluun.