Ajankohtainen

TerveyskyläPRO-palveluun kirjautuminen sote-varmennekortilla muuttuu – käytä jatkossa Suomi.fi-tunnistautumista

Julkaistu 17.3.2022 14.45

Muutos koskee ammattilaisia, jotka ovat kirjautuneet palveluun sote-varmennekorttia käyttäen. Uusi kirjautumistapa kannattaa opetella hyvissä ajoin.

​​​​TerveyskyläPRO-palveluun on kirjauduttu totutusti organisaatiotunnuksilla tai sote-varmennekortilla. Nyt varmennekortilla kirjautuminen on muuttumassa. Henkilöt, jotka käyttävät kirjautumiseen sote-varmennekorttia, valitsevat jatkossa kirjautumisvaihtoehdon Ammattilaiskäyttäjät ja yhteistyökumppanit ja tämän jälkeen vaihtoehdon Suomi.fi-tunnistus. Suomi.fi-tunnistuksessa voi kirjautua palveluun sote-varmennekortilla, pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Huom. Jotta edellä mainittuja kirjautumistapoja voi käyttää, uusien käyttäjien tulee aina ensin rekisteröityä palvelun käyttäjiksi.

Terveydenhuollon ammattikortti -kirjautumisvaihtoehto poistuu. Jatkossa käytetään Suomi.fi tunnistusta.

Kirjautumisessa tähän asti ollut vaihtoehto Terveydenhuollon ammattikort​ti poistuu käytöstä 23.3.2022, minkä jälkeen käytetään aina Suomi.fi-tunnistusta. Harjoittele uusi kirjautumistapa jo nyt, niin pääset palveluun sujuvasti, kun muutos tulee voimaan.

Jos uudessa kirjautumisessa ilmenee ongelmia, ota yhteys Terveyskylän tukeen tuki@terveyskyla.fi tai ilmoita asiasta palautelomakkeella.

Huom. Jos työskentelet yliopistosairaanhoitopiirissä, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä, Lapin sairaanhoitopiirissä tai Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, kirjautumistapasi ei muutu.