Ajankohtainen

TerveyskyläPRO-palvelun käyttöönotto on nyt helpompaa kuin koskaan – ammattilainen, aloita käyttö jo tänään!

Julkaistu 8.11.2022 12.00

TerveyskyläPRO-palvelun rekisteröitymis- ja käyttöönottoprosessi on muuttunut. Enää et tarvitse välttämättä varmennekorttia, vaan riittää, että sinulla on voimassa oleva ammattioikeus Valviran rekisterissä.

​​​

Aiemmin TerveyskyläPRO-palvelun käyttöönotto on edellyttänyt ammattilaistilin luomista käyttämällä tunnistautumisvaihtoehtona pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, minkä jälkeen on edellytetty varmennekortin liittämistä luotuun tiliin ammattioikeuden tarkistamiseksi.

Tunnistautumisratkaisuun tehdyn muutoksen myötä riittää, että luot maksuttoman ammattilaistilin käyttämällä vain yhtä seuraavista: varmennekorttia, pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ammattioikeuden tarkistaminen ei edellytä enää kortin liittämistä tiliin, vaan ammattioikeus tarkistetaan automaattisesti Valviran rekisteristä. Jatkossa voit kirjautua palveluun millä tahansa edellä mainituista tunnistautumisvaihtoehdoista huolimatta siitä, mitä vaihtoehtoa käytit tilin luomisessa. Kirjautuminen tapahtuu Suomi.fi-palvelun kautta.

Lisätietoja:

Huom! Ammattilaistilin rekisteröinti tarvitaan vain, jos olet Terveyskylän yhteistyökumppaniorganisaatioiden ulkopuolinen ammattilainen. Jos työskentelet yhteistyökumppaniorganisaatiossa, voit ottaa palvelun käyttöön ilman rekisteröitymistä käyttämällä sisäänkirjautumiseen organisaatiosi organisaatiotunnuksia. Yhteistyökumppaniorganisaatioita ovat HUS, KYS, OYS, TAYS, TYKS, PHHYKY, LSHP ja SOITE.

Ammattilaisten palveluportaali TerveyskyläPRO täydentää ammattilaisten osaamista ja rohkaisee hyödyntämään uusia toimintatapoja omassa työssä. Palvelu vahvistaa ammattilaisten e-osaamista esimerkiksi tarjoamalla valmennuksia digitaalisuuteen liittyvään toiminnan muutokseen. Lisäksi palvelusta löytyy kattavasti erilaisia tietolähteitä kuten kliinisen työn oppaita, asiantuntijahaun ja virtuaalikeskuksia.