Ajankohtainen

TerveyskyläPRO eilen, tänään ja huomenna – katsaus kehittyvään palveluun

Julkaistu 8.7.2019 8.00

Heinäkuu on uusien julkaisuiden osalta hiljainen kuukausi, mutta taustalla TerveyskyläPROn pyörät pyörivät vauhdikkaammin kuin koskaan!

​​​​​​​

​Palvelussa on tällä hetkellä ennätysmäärä uusia sisältöjä työn alla: kuusi uutta virtuaalikeskusta ja hieman yli 20 opasta. Lisäksi työn alla on pari verkkokurssia sekä paljon uutta materiaalia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten e-osaamisen tueksi. Suurin osa uusista sisällöistä on julkaisussa syys-, loka- ja marraskuun aikana, joten muista käydä tutustumassa kasvavaan sisältötarjontaan säännöllisesti! 

Yhteistyötä yli organisaatiorajojen 

Toissa viikolla TerveyskyläPRO ja A-klinikkasäätiön Dopinglinkki allekirjoittivat sopimuksen ​yhteistyönä tuotettavasta verkkokoulutuksesta ammattilaisille. Yhteistyösopimus on merkittävä askel TerveyskyläPROn tiekartalla kohti sote-ammattilaisten monialaista ja läpinäkyvää palveluportaalia, joka palvelee kaikkia sote-ammattilaisia tasavertaisesti – sekä kansallisesti että yli organisaatiorajojen. On hienoa, että TerveyskyläPRO kiinnostaa ammattilaisia yhä enemmän, ja että sen kehittäminen laajenee hiljalleen myös erikoissairaanhoidon ulkopuolelle. Laajeneminen tuo esille uusia ja erilaisia näkökulmia sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreilta. Jos olet kiinnostunut tekemään yhteistyötä TerveyskyläPROn kanssa, ota reippaasti yhteyttä osoitteella terveyskylapro@terveyskyla.fi​ ja katsotaan millaista yhteistyötä voisimme tehdä! 

Kirjautuminen palveluun ja alkuvuoden ongelmat 

Laajeneminen ja kiinnostuksen lisääntyminen tarkoittavat myös sitä, että yhä useammalla sote-ammattilaisella on tarve päästä käsiksi palvelun eri sisältöihin. Tällä hetkellä TerveyskyläPROn sisäänkirjautuminen edellyttää tunnistautumista sosiaali- ja/tai terveydenhuollon ammattilaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjän tulee joko 

a) kirjautua palveluun omilla organisaatiotunnuksillaan (kaikki yliopistosairaanhoitopiirit ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä) tai 

b) rekisteröityä palvelun käyttäjäksi käyttämällä omaa henkilökohtaista VRK-/sote-ammattikorttiaan. 

Alkuvuodesta uusien sote-ammattikorttien rekisteröinnissä ilmeni ongelmia muuttuneiden varmenneprotokollien vuoksi. Ongelma on sittemmin saatu korjattua, joten jos et ole vielä saanut rekisteröityä omaa sote-ammattikorttiasi palveluun, kokeilethan viimeistään nyt uudelleen! Jos törmäät vielä ongelmiin, laitathan meille asiasta viestiä Terveyskylän palautelomakkeen kautta (tekninen palaute) ja palaamme asiaan mahdollisimman pian! 

Kesän yli ja kohti syksyä 

Heinäkuu on vasta aluillaan, joten nautitaan vielä hetki siitä ja sen jälkeisestä kesäsesongista. On kuitenkin hyvä pitää katse kiinni tulevassa ja tähystellä myös kesän yli – ja voi veljet – horisontissa siintää paljon hyviä ja mielenkiintoisia asioita! Mitä ne ikinä ovatkaan, niistä lisää myöhemmin! Jännitystä on hyvä pitää ilmassa! 

Hyvää kesää kaikille toivottaa TerveyskyläPRO-tiimi! ​​​

​​