Ajankohtainen

Terveyskylän tunnistautumisratkaisussa muutoksia 3.11.2022

Julkaistu 3.11.2022 10.00

Jatkossa Suomi.fi-palvelun kautta TerveyskyläPRO-palveluun rekisteröityneiden käyttäjien ei tarvitse liittää varmennekortia käyttäjätiliin.

​Terveyskylän tunnistautumisratkaisua päivitetään torstaina 3.11 klo 18-23. Päivityksen aikana tunnistautumispalveluissa saattaa esiintyä hetkellisiä häiriöitä. Käyttäjien rekisteröinti Suomi.fi-palvelun kautta ei ole mahdollista hetkellisesti päivityksen aikana.

Päivityksen jälkeen Suomi.fi-palvelun kautta TerveyskyläPRO-palveluun rekisteröityneiden käyttäjien ei tarvitse enää liittää ammattilaisen varmennekorttia käyttäjätiliin, vaan ammattioikeus tarkistetaan suoraan Valviran ammattilaisrekisteristä.

Muutoksella ei ole vaikutusta TerveyskyläPRO-palveluun kirjautumiseen ja palveluun pystyy edelleen kirjautumaan Suomi.fi- palvelun kautta varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Muutos ei myöskään vaikuta kirjautumiseen jos kirjaudut palveluun jostain seuraavista sairaanhoitopiiristä: HUS, KYS, OYS, TAYS, TYKS, Päijät-Hämeen hyvinvointi­kuntayhtymä, Lapin sairaanhoitopiiri tai Keski-Pohjanmaan sairaahoitopiiri.