Tervetuloa uudet kumppanit, Fioca ja SotePeda 24/7!

Terveyskylä on solminut yhteistyösopimukset Suomen sairaanhoitajaliiton koulutusyhtiön Fioca Oy:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön digihankkeen Sotepeda 24/ 7 kanssa. Voimat yhdistämällä sotealan digi- ja muu koulutus saa uutta tuulta purjeisiin.

Fioca tuottaa sairaanhoitajien ja muiden hoitoalan ammattilaisten täydennyskoulutuksia, aivan kuten TerveyskyläPRO-palvelukin. ”Molempien sisältöjä on tekemässä maamme huippuosaajat, joten yhteistyö on luontevaa ja hyödyttää molempia”, kertoo TerveyskyläPRO-palvelu​n tuotepäällikkö Minna Rauhala. Sopimukseen kuuluu koulutus- ja tapahtumayhteistyötä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Sotepeda 24/ 7 hankkeen keskiössä ovat sote-alan, liiketalouden, palvelumuotoilun ja tiedonhallinnan osaamista opettavat korkeakoulut. Hankkeella lisätään monialaista sote-alan digiosaamista ja viedään sitä osaksi eri alojen opetussuunnitelmia.

Koordinaattorina toimii Laurea-ammattikorkeakoulu ja siihen osallistuu 23 suomalaista korkeakoulua sekä laaja sote-alan yhteistyöverkosto. Synergiaa hankkeen kanssa löytyy mainiosti, sillä TerveyskyläPRO haluaa lisätä alan palvelurakenteen uudistuksessa tarvittavaa osaamista myös sote-oppilaitosten kanssa.

”SotePeda 24/7 hanke tuottaa avointa oppimateriaalia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisen palvelurakenteen ekosysteemin käyttämiseen, johtamiseen ja kehittämiseen.” kertoo hankkeen projektipäällikkö Outi Ahonen. Jatkossa valmiit materiaalit linkitetään myös TerveyskyläPROn kautta kaikkien sote-ammattilaisten saataville.

Lisätietoa:

Päivitetty  3.3.2020

Kyllä