Ajankohtainen

Ota haltuun haavanhoidon ajankohtaisin tieto – tule TerveyskyläPROn Haavat-virtuaalikeskukseen

Julkaistu 5.9.2019 8.00

​​​​​Haavat-virtuaalikeskus tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille ajankohtaisimman ja luotettavimman tiedon kaikkien haavatyyppien diagnostiikasta, hoidosta ja hoitoketjuista. Ainutlaatuista virtuaalikeskusta ovat olleet rakentamassa Suomen haavanhoidon huippuosaajat eri sairaanhoitopiireistä. Haavanhoidon tietotaito on näin koottu samaan paikkaan.

​Potilaat löytävät omatoimiseen haavanhoitoon vinkkejä kaikille avoimesta Haavatalosta​. ​​​

​Ammattilaisille suunnatusta Haavat-virtuaalikeskuksesta löytyy myös välineitä potilaan motivoimiseen omahoitoon, sillä elämäntapaohjaus on keskeinen osa haavapotilaan hoitoa. Haavat virtuaalikeskus on ainutlaatuinen tietosampo myös kansainvälisessä mittapuussa. Se sisältää tietoa sekä akuuteista että kroonisista haavoista. Pääkohderyhmä on avoterveydenhuollossa toimivat ammattilaiset.​

Haavapotilaiden hoito on haasteellista ja optimaalinen hoito viivästyy monesti. Potilaalle haavat aiheuttavat huomattavaa sosiaalista haittaa, tulon menetyksiä, inhimillistä kärsimystä sekä elämänlaadun laskua. Haavapotilaiden hoidossa on saavutettavissa huomattavat kustannussäästöt, mikäli haavapotilas hoidetaan oikea-aikaisesti oikeassa paikassa. 

Haavat Virtuaalikeskus on rakennettu moniammatillisesti ja kansallisesti yli 30 hengen työryhmän voimin, ja Suomen kaikki yliopistosairaalat ovat olleet mukana. Yhteistyökumppaneina ovat olleet myös Suomen Haavanhoitoyhdistys ry, Diabetesliitto ja Savonia amk. Projektipäällikkönä on toiminut HUS Haavakeskuksen ihotautilääkäri Kirsi Isoherranen ja projektikoordinaattorina HUS Tulehduskeskuksen sh amk Jenna Olkkonen.

Tutustu Haavat-virtuaalikeskukseen