Ajankohtainen

NaiS Haikara -opasta käytettiin kesäkuussa yli 1000 kertaa

Julkaistu 9.8.2019 11.00

HUS NaiS Haikara Synnytysopin opasta käytettiin kesäkuun 2019 aikana kaikkiaan 1117 kertaa. NaiS Haikara onkin säännöllisesti TerveyskyläPROn luetuin opas.

Opas tarjoaa kattavasti tietoa esimerkiksi perussairauksien ja infektioiden hoidosta raskauden aikana, raskausajan häiriöstä ja komplikaatioista sekä tietysti itse synnytyksestä.

Opasta käytettiin erityisesti suurissa kaupungeissa, joissa se toimii apuna sairaaloiden synnytysosastoilla, mutta NaiS Haikara on oiva apuväline myös neuvoloissa. Kesäkuussa sitä hyödynnettiin muun muassa Vöyrissä, Pertunmaalla ja Sipoossa. 

Neuvolalääkäri Niina Hyppölä on käyttänyt opasta Lohjalla Nummen neuvolassa. Se on ollut apuna aina raskauden suunnittelusta synnytykseen saakka. 

  • Olen tarkastanut sieltä hoitosuosituksia ja paikallisia hoitokäytäntöjä. Neuvolassa tulee kysymyksiä ihan laidasta laitaan ja viimeksi etsin tietoa raskauden aikaisten infektioiden hoidosta. 

Hyppölän mielestä opas on helppokäyttöinen ja hän suosittelisi sitä myös kollegoille. 

NaiS Haikara -opas löytyy TerveyskyläPROsta oppaat ja valmennukset välilehdeltä. Oppaan sisältöjä voi selata aakkosittain tai etsiä hakutoiminnolla yksittäisiä aiheita.