Ajankohtainen

Maksuttomilta verkkokursseilta digivalmiuksia ammattilaisille

Julkaistu 15.12.2023 8.00

Digitaalisten palveluiden käyttö on arkipäivää sote-alalla, joten sote-ammattilaisten tulee hallita erilaisia digitaitoja. TerveyskyläPRO-palvelu tarjoaa vaikuttavia verkkokursseja digitaitojen kehittämisen tueksi.

​​​​​Kaipaatko tukea digitaalisten palveluiden käyttöön työssäsi? Haluaisitko hyödyntää digitaalisia palveluita nykyistä enemmän esimerkiksi potilasohjauksessa?

Kun digitaaliset palvelut pohdituttavat, tutustu TerveyskyläPRO-palvelun vaikuttaviin e-osaamisen verkkokursseihin. Verkkokurssit ovat ammattilaisten tuottamia, maksuttomia ja lyhyitä (suoritusaika 30 minuuttia – 2 tuntia). Ne sopivat niin itsenäiseen opiskeluun kuin osastotunneilla yhdessä läpi käytäviksi.

TerveyskyläPRO-palvelun verkkokursseista sanottua (asiakaspalaute 2023):

”Sopivan lyhyt ja tehokas koulutuskokonaisuus”

”Paljon uusia konkreettisia työkaluja kehitystyön tueksi”

”Tämä toimii hyvänä johdantona oman hyvinvointialueen digimentoreiden osaamisen kehittämiselle”

”Hyvin tuotu esille digitaalisen osaamisen komponentit.”

Mistä verkkokurssista aloittaisin?

Kun haluat lisätä digitaalisten palveluiden käyttöä työssäsi, suosittelemme Terveyskylän palvelut osaksi omaa työtä -verkkokurssia. Kurssin suoritettuasi osaat poimia Terveyskylän palveluvalikoimasta itsellesi ja organisaatiollesi hyödyllisiä palveluita, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi asiakas- ja potilasohjauksessa tai ammattitaidon kehittämisessä.

Jos työhösi kuuluu sähköisten viestien kirjoittamista asiakkaille tai potilaille, voit hyötyä Chat-asiakaspalvelu sosiaali- ja terveydenhuollossa -verkkokurssista. Kurssilla opitaan, millainen on hyvä chat-viesti ja tutustutaan chat-palvelussa vastaan tuleviin asiakastyyppeihin. Lisäksi käsitellään chat-viestintään liittyviä yleisiä ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja.

Jos otat mielelläsi käyttöön digitaalisia palveluita ja sinulla on jo vähintään kohtalaiset digitaidot, suosittelemme Yksikön digimentori -verkkokurssia. Kurssi sopii erityisen hyvin niille ammattilaisille, jotka auttavat usein kollegoitaan digipulmissa. Kurssi perehdyttää digitaalisuuteen liittyvään toiminnanmuutokseen ja antaa käytännön neuvoja niin sanottuna digimentorina toimimiseen.

Muihin TerveyskyläPRO-palvelun mielenkiintoisiin verkkokursseihin voit tutustua täällä:

TerveyskyläPRO-palveluun kirjautuminen

TerveyskyläPRO-palvelua voivat käyttää kaikki Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on ammattioikeus Valvirassa. Jos työskentelet yliopistosairaalassa tai Terveyskylän käyttöönottaneella hyvinvointialueella, voit kirjautua palveluun suoraan omilla organisaatiotunnuksilla.

Jos työskentelet jossakin muussa organisaatiossa, sinun tulee rekisteröityä ensimmäisellä käyttökerralla. Jatkossa kirjaudut palveluun varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Lisää tietoa kirjautumisesta: