Ajankohtainen

Hoitavan viestinnän verkkokurssi julkaistu – tutustu ja viesti potilaillesi vaikuttavammin

Julkaistu 27.10.2021 10.00

Viestintä on osa terveydenhuollon ammattilaisen työtä. Uusi verkkokurssi opastaa ammattilaisen hoitavan viestinnän maailmaan.

TerveyskyläPRO-palvelussa on julkaistu uusi hoitavan viestinnän verkkokurssi. Kurssi, joka kulkee nimellä Hoitava viestintä – näin tuet asiakasta muutoksessa, sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille. Kurssilla perehdytään hoitavan viestinnän toteuttamiseen tekstisisältöjen, videoiden ja työssä tehtävien harjoitusten avulla.

Mikä hoitava viestintä?

Potilaiden kohtaaminen on oleellinen osa terveydenhuollon ammattilaisen työtä. Hyvä kohtaaminen edistää potilaan hoitoa ja kuntoutumista ja on antoisa myös ammattilaiselle. Hoitava viestintä on tuoreisiin tutkimushavaintoihin perustuva vaikuttavan potilasviestinnän malli. Sen avulla ammattilainen voi rakentaa vaikuttavuutta lisäävän keskustelutavan, joka soveltuu omiin potilas- ja asiakaskohtaamisiin. Erityisen hyödyllistä hoitava viestintä on silloin, kun ammattilainen huomaa tai olettaa, että potilaan elintavoissa on parantamisen varaa.

- Potilaaseen vaikuttaminen voi käynnistyä hetkessä. Jo yksi tai kaksi oikeaan osunutta kysymystä voi pysäyttää potilaan ja saada hänet miettimään toimintatapojaan uudella tavalla. Mutta mitkä ovat ne kysymykset, siihen tämä verkkokurssi antaa vastauksen, sanoo tutkija Harry Köhler, jonka väitöskirjatutkimukseen hoitavan viestinnän menetelmä perustuu.

Siirry kurssille ja aloita opiskelu: