Ajankohtainen

Diabetes-virtuaalikeskus avattu: Tietoa ja työkaluja diabeteksen hoitoon ammattilaiselle

Julkaistu 4.4.2023 9.00

Uuden Diabetes-virtuaalikeskuksen tavoitteena on kansallisella tasolla yhtenäistää ja kehittää diabeteksen hoitoa ja ohjausta.

TerveyskyläPRO-palveluun avattu Diabetes-virtuaalikeskus kokoaa tietoa ja työkaluja ammattilaisten käyttöön. Kaikki virtuaalikeskuksen materiaali on tuotettu yliopistosairaaloiden (HUS, KYS, OYS, TAYS ja TYKS) diabetesklinikoiden sekä Diabetesliiton yhteistyönä. Materiaalit on suunnattu kaikille työssään erilaisissa ympäristöissä diabetesta sairastavia kohtaaville sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

Virtuaalikeskuksesta löydät seuraavat oppaat:

Lisäksi virtuaalikeskukseen on koottu lyhyempiä oppaiden sisältämää tietoa täydentäviä tietosisältöjä seuraavista aiheista:

Tasalaatuisesti laadukas ja uusimpaan tietoon perustuva hoito ja ohjaus on jokaisen diabetesta sairastavan oikeus. Virtuaalikeskuksen materiaalit on tuotettu turvaamaan tätä oikeutta kansallisella tasolla, sillä Terveyskylän PRO-palvelussa materiaalit ovat kaikkien ammattilaisten helposti tavoitettavissa. Lisäksi materiaaleja voidaan hyödyntää opiskelijoiden koulutuksessa, jos oppilaitoksella on käytössään TerveyskyläPRO-palvelu.

Tutustu Diabetes-virtuaalikeskukseen TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.

Onko mielessäsi jokin diabetekseen liittyvä aihe, josta haluaisit lisää tietoa? Voit jättää sisältö- ja kehittämisehdotuksia osoitteeseen diabetestalo@terveyskyla.fi.