Ajankohtainen

Ammattilaisille tehty opas tukee COVID-19-infektiopotilaan saattohoidossa

Julkaistu 5.1.2021 14.30

TerveyskyläPRO -palvelussa on julkaistu opas, jonka tarkoituksena on auttaa terveydenalan ammattilaisia turvaamaan potilaalle hyvä hoito elämän loppuvaiheessa vuodeosastolla.

​​​Koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin voi liittyä yllättäviä oireita, joita ei tavallisesti liity hengitystieinfektioihin.

​​Ammattilaisille tarkoitettu opas täydentää muuta saattohoito-ohjeistusta ja se ottaa huomioon erityisesti COVID-19-tautiin sairastuneiden potilaiden hoitoon liittyviä erityispiirteitä. Ohjeita voi käyttää apuna COVID-19-infektioon kuolevan potilaan yksilöllisen saattohoidon suunnittelussa. Opas perustuu ohjeeseen, jonka HUS Palliatiivisen keskuksen asiantuntijat ovat tehneet sairaaloiden vuodeosastoille.

​​Saattohoito eli palliatiivinen hoito on potilaan kokonaisvaltaista ja aktiivista hoitoa silloin, kun sairauteen ei ole parantavaa hoitoa ja potilaan arvioidaan kuolevan lähiaikoina. Saattohoidon aikana keskitytään lievittämään potilaan oireita ja turvaamaan hyvä hoito viimeisten elinviikkojen tai päivien aikana.

Tutustu oppaaseen TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaa​li- ja terveydenhuollon ammattilaisena.​