Ajankohtainen

Ammattilainen, tutustu uudistettuun CE-merkityt lääkinnälliset laitteet -valmennukseen

Julkaistu 1.12.2020 11.00

​​​TerveyskyläPRO-palvelussa on julkaistu uudistettu versio CE-merkityt lääkinnälliset laitteet -valmennuksesta. Valmennuksessa käsitellään monipuolisesti lääkinnällisiä laitteita ja keskitytään erityisesti sovelluksina tuotettuihin laitteisiin.

Digitalisaation myötä markkinoille on tullut paljon toimijoita, jotka tuottavat erilaisia terveydenhuollon sovelluksia. Kaikki sovellukset eivät kuitenkaan ole yhtä luotettavia ja tarkoin testattuja kuin toiset. Jos terveydenhuollon yksikössä käytetään ulkopuolisen valmistajan sovelluksia, yksikkö on vastuussa niiden laadusta. Muun muassa tästä syystä on tärkeää, että terveydenhuollon ammattilaiset tuntevat lääkinnällisten laitteiden ja CE-merkinnän perusteet. Niiden opiskelussa tämä uudistunut valmennus on oiva apuväline

Valmennuksessa tutustutaan lääkinnällisen laitteen määritelmään ja pohditaan, miten laitteet vaikuttavat potilaisiin ja ammattilaisiin. Lisäksi tutustutaan CE-merkintään ja sen tuomiin etuihin ja velvoitteisiin.

"CE-merkityn lääkinnällisen laitteen tekeminen edellyttää kliinistä ja teknistä asiantuntijuutta. Valmennuksen avulla voi tutustua lääkinnällisten laitteiden perusteisiin ja pohtia, miten lääkinnällisten laitteiden lainsäädäntö vaikuttaa omaan työhön", sanoo tuotekehityspäällikkö Kirsti Koivulampi HUS Tietohallinnosta.

Tutustu valmennukseen TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.