Ajankohtainen

Ammattilainen – hyödynnä Terveyskylän koronavirusaiheisia (COVID-2019) sisältöjä

Julkaistu 6.4.2020 9.00

TerveyskyläPRO-palveluun on koottu ajankohtaista koronavirusinfektioihin liittyvää tietoa ja ohjeistuksia ammattilaisille.

​​Sisältö on jaettu osiin:

  • Alueellista tietoa yliopistosairaanhoitopiireittäin 
  • Ohjeistuksia sote-ammattilaisille (THL) 
  • Koronaviruksesta muualla -sivulle on koottu eri toimijoiden kuten ammattiliittojen ja viranomaistahojen laatimia  ​käytännön ohjeita työntekijöille koronavirusepidemian aikana

​​Tutustu sisältöihin: 

Myös Terveyskylä tarjoaa erilaisia sisältöjä liittyen koronavirustartuntoihin. Useimmat niistä on keskitetty Infektiotaloon. Usein kysytyt kysymykset -osioon on kerätty vastauksia yleisesti mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Sisältöjä päivitetään säännöllisesti.  

Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Bottiin kuuluu myös henkisen tuen ohjelma, jossa HUS Psykiatrian asiantuntijat n​euvovat, miten suhtautua viruksen aiheuttamiin huoliin. Henkisen tuen ohjelmaa voi tehdä myös ilman koronakyselyä.  

Tietopaketista löytyy sisältöjä ruotsiksi ja englanniksi, sekä kolme puhuttua tiedotetta kuntalaisille koronaviruksesta englanniksi, somaliksi, arabiaksi ja venäjäksi. 

Ammattilaisena voit ohjata asiakkaasi tai potilaasi näiden palvelujen ääreen. Palvelut ovat käytössä 24/7 kuten muutkin Terveyskylän sisällöt. Kannattaa tutustua!