Ajankohtainen

Onko TerveyskyläPRO-palvelu maksullinen? Voivatko sote-alan opettajat käyttää palvelua? 4 kysymystä ja vastausta TerveyskyläPRO-palvelusta

Julkaistu 15.11.2023 8.00

Tähän juttuun on koottu yleisiä TerveyskyläPRO-palveluun liittyviä askarruttavia kysymyksiä.

1. Maksaako TerveyskyläPRO-palvelun käyttö?

TerveyskyläPRO-palvelu ja sen kaikki sisällöt ovat käyttäjälle maksuttomia. Hyödynnä sisältöjä niin usein ja paljon kuin haluat!

2. Voivatko sote-alan opettajat käyttää TerveyskyläPRO-palvelua?

TerveyskyläPRO-palvelua voivat käyttää kaikki sote-ammattilaiset, joilla on ammattioikeus Valvirassa. Sote-alan opettajilla on usein sote-alan tutkinto ja näin ollen ammattioikeus, mikä mahdollistaa TerveyskyläPRO-palvelun käytön.

Terveyskylän sisältöjä saa käyttää opiskelu- ja opetustarkoituksessa lähteen mainiten. Tarkempaa tietoa Terveyskylän sisältöjen immateriaalioikeuksista löytyy Terveyskylän sivustolta:

Toivomme, että opetuskäytöstä ilmoitetaan osoitteeseen info@terveyskyla.fi.

3. Entä sote-alan opiskelijat, pääsevätkö he TerveyskyläPRO-palveluun?

Opiskelijoiden osalta käyttö edellyttää, että oppilaitos, jossa opiskelija opiskelee, on tehnyt sopimuksen palvelun käytöstä Terveyskylän kanssa.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että esimerkiksi sairaanhoitajaopiskelija voi olla suorittanut lähihoitajan tutkinnon, jolloin hänellä on ammattioikeus Valvirassa ja näin ollen hän voi käyttää TerveyskyläPRO-palvelua. Opiskelijan pitää rekisteröityä palveluun ensimmäisellä käyttökerralla, minkä yhteydessä tarkistetaan ammattioikeus.

Jos työskentelet oppilaitoksessa, jossa on kiinnostusta TerveyskyläPRO-palvelun käyttöönottoon, ota yhteyttä tuki@terveyskyla.fi, niin kerromme lisää.

4. Miten TerveyskyläPRO-palveluun rekisteröidytään ja kirjaudutaan?

Kirjautumiseen on kaksi tapaa. Kirjautumistapa riippuu siitä, missä organisaatiossa työskentelet.

A. Työnantajana yliopistosairaala tai Terveyskylän käyttöönottanut hyvinvointialue

Jos työskentelet jossakin seuraavista hyvinvointialueista tai yliopistosairaaloista ja sinulla on käytössäsi kyseisen organisaation sähköpostiosoite, sinun ei tarvitse rekisteröityä palveluun.

 • HUS-yhtymä
 • Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
 • Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue
 • Lapin hyvinvointialue
 • Oulun yliopistollinen sairaala
 • Pirkanmaan hyvinvointialue
 • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
 • Pohjois-Savon hyvinvointialue
 • Päijät-Hämeen hyvinvointialue
 • Turun yliopistollinen keskussairaala
 • Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Kirjautuessasi klikkaa kirjautumissivulla ”Olen ammattilainen”, sitten ”Hyvinvointiyhtymät ja -alueet” ja lopuksi valitse oma organisaatiosi.

Kirjautumissivu: https://ammattilaiset.terveyskyla.fi

B. Työnantajana muu organisaatio, esimerkiksi yksityinen palvelutuottaja tai järjestö

Sinun pitää rekisteröityä palveluun ensimmäisellä käyttökerralla. Jatkossa kirjaudut kätevästi Suomi.fi-tunnistuksen avulla.

Mene käyttäjätilin rekisteröintisivulle ja valitse ”Rekisteröi ammattilaistili”. Tunnistaudu palveluun varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla ja syötä pyydetyt tiedot. Tietojen syöttämisen jälkeen ammattioikeutesi varmistetaan Valviran rekisteristä. Saat ilmoituksen, kun rekisteröinti on valmis.

Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudut palveluun klikkaamalla kirjautumissivulla ”Olen ammattilainen”, sitten ”Ammattilaiskäyttäjät ja yhteistyökumppanit” ja kirjaudu Suomi.fi-tunnistuksen kautta.

Kirjautumissivu: https://ammattilaiset.terveyskyla.fi

Jos sinulla on ongelmia TerveyskyläPRO-palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa, ota yhteyttä tuki@terveyskyla.fi.