Ajankohtainen

Eteläisen syöpäkeskuksen internetsivut avattu

Julkaistu 15.4.2019 10.35

Eteläisen syöpäkeskuksen (FICAN South) internetsivut on avattu. Internetsivuilla on tietoa ammattilaisille ja tutkijoille sekä potilaille.

Sivuilla on muun muassa kattava luettelo kaikista HUSissa tehtävistä aikuisten ja lasten syöpätutkimuksista, jotka ovat avoinna potilaille.

Eteläinen syöpäkeskus edistää tutkimuksen integrointia aiempaa tiiviimmin osaksi potilaan hoitoa. Internetsivuilta löytyy myös tietoa Eteläisen syöpäkeskuksen rahoittamista hankkeista.

Eteläisen syöpäkeskuksen tehtävänä on koordinoida syövän diagnostiikkaa ja hoitoa sekä edistää syöpätutkimusta Etelä-Suomen alueella. Eteläisen syöpäkeskuksen muodostavat Helsingin yliopistollinen sairaala (HUS), lääketieteellistä tutkimuksesta ja opetuksesta vastaava Helsingin yliopisto (HY), Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä (PHHYKY), Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä (Kymsote) ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).

Eteläinen syöpäkeskus on osa Kansallista syöpäkeskusta (FICAN), jonka tavoitteena on parantaa ja yhdenmukaistaa syövän hoitoa valtakunnallisesti ja varmistaa kaikille potilaille tasavertaisen pääsyn laadukkaaseen hoitoon.

Tutustu nettisivuihin osoitteessa www.ficansouth.fi