Sydäntoimenpideosasto

Tarjoamme ilman pitkää odotusaikaa invasiivisia eli kajoavia kardiologisia tutkimuksia ja hoitoja.

​Sydäntoimenpideosastolla hoidamme sairaanhoitopiirin ja erityisvastuualueen potilaita sekä erityispotilasryhmiä sairaanhoitopiirin ulkopuolelta.


 

Potilaat tulevat lähetteellä, erikoislääkärin poliklinikalla tekemän arvioinnin kautta, sydänkeskuksen osastoilta ja sydänvalvonnasta, muilta toimialueilta sekä lähisairaaloista (Salo, Loimaa, Uusikaupunki).

 

Yleisimmät tutkimukset ja hoitotoimenpiteet ovat sepelvaltimoiden varjoainekuvaukset ja pallolaajennukset, tahdistintoimenpiteet, rytmihäiriöiden tutkimukset ja katetriablaatiohoidot. Lisäksi teemme muita vaativia sydäntoimenpiteitä mm. aorttaläpän perkutaaniset asennukset (TAVI), eteiskorvakkeensulkutoimenpiteitä sekä mitraaliläppävuodon korjaustoimenpiteitä. Tyksin sydänkeskuksessa on ympärivuorokautinen toimenpidepäivystys äkillisten sydänkohtauksien hoitamiseksi.

 

​Sydäntoimenpideosastolla on neljä toimenpidesalia sekä 5- paikkainen valvomo toimenpidepotilaita varten. Suurin osa toimenpiteistä pyritään tekemään polikliinisesti. Tahdistinvaihtotoimenpiteitä tehdään myös Salon sairaalan leikkausyksikössä.​


 


Edellinen sivuSeuraava sivu

  

tyks; sydänangiografia; sydän; toimenpide

Päivitetty  9.4.2018