Digitaaliset palvelut

Tyks Sydänkeskus on ottanut käyttöönsä potilaslähtöisiä sähköisiä palveluita. Ensimmäinen palvelu on tahdistinpotilaan digihoitopolku.

Tyks Sydänkeskus on ottanut käyttöönsä potilaslähtöisiä sähköisiä palveluita Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategian mukaisesti.

Potilaille on tarjolla kaksi hoitopolkua. Tahdistinpotilaan digihoitopolku sekä Sydänpotilaan digihoitopolku.

Digitaalisen hoitopolun sähköinen asiointi toteutetaan Terveyskylän Omapolku-palvelukanavan kautta. Omapolku on terveydenhuollon digitaalinen palvelukanava. Omapolulle voidaan liittää digitaalisia hoitopolkuja sekä erilaisia omahoito-ohjelmia. Digitaaliset hoitopolut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiselle sairaanhoidolle. Puhelimessa jonottamisen sijaan tarjoamme mahdollisuutta saada tietoa ja olla yhteydessä ammattilaisiin digihoitopolulla aikaan tai paikkaan sitoutumatta – sujuvasti ja turvallisesti.

Digihoitopolut

Tahdistinpotilaan digihoitopolku

Tahdistinpotilaan digihoitopolku on Sydänkeskuksen tarjoama maksuton verkkopalvelu, joka tarjoaa ohjeita tahdistimen asennuksen valmistautumiseen, neuvoja toipumiseen sekä elämään tahdistimen asennuksen jälkeen. Hoitopolku-palvelu on tarkoitettu Sydänkeskuksessa hoitosuhteessa oleville. Hoitopolku on toistaiseksi vain suomenkielisenä.

Voit hyödyntää hoitopolun palveluita missä vain, koska vain, kunhan sinulla on käytössä verkkoyhteys, tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Viestit -osiossa voit tiedustella hoitoosi liittyviä asioita tai välittää hoitoosi liittyviä tietoja tahdistinhoitoon perehtyneelle sairaanhoitajalle. Vastaamme viesteihin kolmen vuorokauden sisällä, joten palvelu on tarkoitettu vain ei-kiireellisten asioiden hoitoon.

Usein kysytyt kysymykset-osioon olemme koostaneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia tahdistinhoitoon liittyen.

Ryhmächat on reaaliaikainen viestitoiminto, johon sydänpoliklinikan sairaanhoitaja kutsuu sinut keskustelemaan tahdistinhoidosta ja arkipäivään liittyvistä asioista vaihtelevin aihein. Voit samalla keskustella muiden tahdistimen saaneiden kanssa mieltäsi askarruttavista asioista. Ryhmächatissa keskustelu tapahtuu nimettömästi.

Sydänpotilaan digihoitopolku

Sydänpotilaan digihoitopolulla löytyy luotettavaa tietoa sydänsairauksista ja niiden hoidosta.

Hoitopolulta löytyy hoitoon liittyvää, luotettavaa, monipuolista, erikoissairaanhoidon ammattilaisten tuottamaa tietoa ja ohjeistusta. Tarjoamme tietoa ja tukea sydänsairauteen sairastuneelle.

Hoitopolulla on mahdollisuus olla yhteydessä viestillä Sydänkeskuksen sydänlääkäriin, sydänhoitajaan tai seksuaalineuvojaan aikaan tai paikkaan sitoutumatta –sujuvasti ja turvallisesti.

Kehitteillä olevat hoitopolut

Sydänleikkauspotilaan digihoitopolku

Tyks Sydänkeskuksessa on lähdetty rakentamaan sydänleikkauspotilaan digitaalista hoitopolkua syksyn 2019 aikana. Kun hoitopolku valmistuu, on potilaan mahdollista valmistautua sydänleikkaukseen kotoa käsin ja olla yhteydessä ammattilaisiin digihoitopolulla aikaan tai paikkaan sitoutumatta - sujuvasti ja turvallisesti.

Loppuvuoden ja ensi kevään aikana kehittämistyötä viedään eteenpäin ja polku polkaistaan käyntii​n syksyn 2020 aikana.

Edellinen sivu

Digihoitopolku; sähköiset palvelut

Päivitetty  21.10.2019