Digitaaliset palvelut

Tyks Sydänkeskusessa on käytössä potilaslähtöisiä digitaalisia hoitopolkuja.

​Tyks Sydänkeskus on käytössä potilaslähtöisiä sähköisiä palveluita Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategian mukaisesti.

Digitaalisen hoitopolun sähköinen asiointi toteutetaan Terveyskylän Omapolku-palvelukanavan kautta. Omapolku on terveydenhuollon digitaalinen palvelukanava.

Digitaaliset hoitopolut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiselle sairaanhoidolle.

Puhelimessa jonottamisen sijaan tarjoamme mahdollisuutta saada tietoa ja olla yhteydessä ammattilaisiin digihoitopolulla aikaan tai paikkaan sitoutumatta – sujuvasti ja turvallisesti.

Digihoitopolut

Miten saan digihoitopolun käyttööni?
  • Digihoitopolun saat käyttöösi, jos sinulla on hoitosuhde Tyks Sydänkeskukseen.

  • Voit ottaa yhteyttä oman alueesi sydänpoliklinikalle saadaksesi digihoitopolun käyttöösi.

Tahdistinpotilaan digihoitopolku

Tahdistinpotilaan digihoitopolku on Sydänkeskuksen tarjoama maksuton verkkopalvelu, joka tarjoaa ohjeita tahdistimen asennuksen valmistautumiseen, neuvoja toipumiseen sekä elämään tahdistimen asennuksen jälkeen. Hoitopolku-palvelu on tarkoitettu Sydänkeskuksessa hoitosuhteessa oleville. Hoitopolku on toistaiseksi vain suomenkielisenä.

Voit hyödyntää hoitopolun palveluita missä vain, koska vain, kunhan sinulla on käytössä verkkoyhteys, tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Usein kysytyt kysymykset-osioon olemme koostaneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia tahdistinhoitoon liittyen.

Ryhmächat on reaaliaikainen viestitoiminto, johon sydänpoliklinikan sairaanhoitaja kutsuu sinut keskustelemaan tahdistinhoidosta ja arkipäivään liittyvistä asioista vaihtelevin aihein. Voit samalla keskustella muiden tahdistimen saaneiden kanssa mieltäsi askarruttavista asioista. Ryhmächatissa keskustelu tapahtuu nimettömästi.

Viestit -osiossa voit tiedustella hoitoosi liittyviä asioita tai välittää hoitoosi liittyviä tietoja tahdistinhoitoon perehtyneelle sairaanhoitajalle.

Sydänpotilaan digihoitopolku

Sydänpotilaan digihoitopolulla löytyy luotettavaa tietoa sydänsairauksista ja niiden hoidosta.

Hoitopolulta löytyy hoitoon liittyvää, luotettavaa, monipuolista, erikoissairaanhoidon ammattilaisten tuottamaa tietoa ja ohjeistusta. Tarjoamme tietoa ja tukea sydänsairauteen sairastuneelle.

Digihoitopolulla on mahdollisuus olla yhteydessä viestillä Sydänkeskuksen sydänlääkäriin, sydänhoitajaan tai seksuaalineuvojaan aikaan tai paikkaan sitoutumatta –sujuvasti ja turvallisesti.

Sydänleikkauspotilaan digihoitopolku

Tyks Sydänkeskuksessa on käytössä sydänleikkauspotilaan digitaalinen hoitopolku. Digihoitopolulla potilaan on mahdollista valmistautua sydänleikkaukseen kotoa käsin ja olla yhteydessä ammattilaisiin. Hoitopolun kautta voi rauhassa tutustua sydänleikkaukseen sekä täyttää esitietokyselyitä ennen leikkausta.

Leikkaukseen valmistautumista kotoa käsin.

Omavointi-palvelu sepelvaltimoiden varjoainekuvaukseen tulevalle

Omavointi-palvelussa tallennetaan tiedot voinnista, toimintakyvystä ja elämänlaadusta sähköisten kysymyskokonaisuuksien kautta.

Palvelun välityksellä voi välittämällä arvokasta tietoa omasta voinnista ja oireista.

Kysymyslomakkeet on laadittu yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja ne mittaavat hoitosi suunnittelun, seurannan ja toteutumisen kannalta oleellisia asioita.

Miten saan Omavoinnin käyttööni?
  • Omavointi-palvelu aukeaa sinulle automaattisesti, jos olet tulossa sepelvaltimoiden varjoainekuvaukseen.
  • Omavointi-palvelu aktivoituu 30 päivää ennen toimenpidettä. Mikäli toimenpiteeseen on alle 30 vrk:tta pääset tallentamaan tietosi välittömästi.
  • Aktivoinnin jälkeen saat puhelimeesi tekstiviestin, josta pääset vastaamaan kyselyihin.

Edellinen sivu

Päivitetty  20.4.2021

Kyllä