Meille hoitoon

Voit valita KYS Sydänkeskuksen hoitopaikaksesi asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Lähetteen Sydänkeskukseen voit saada terveyskeskuslääkäriltäsi tai työterveyslääkäriltä.

Osaamisalueemme

KYS Sydänkeskuksen laatu tunnetaan kansainvälisesti. Erikoisalojamme ovat kardiologia, sydän- ja rintaelinkirurgia sekä verisuonikirurgia. Hoidossa hyödynnetään uusinta tietotaitoa ja teknologiaa.

Huippuosaamistamme ovat muun muassa

  • Katetriläppätoimenpiteet
  • Rytmihäiriöiden katetrihoidot
  • Sepelvaltimoiden pallolaajennukset
  • Sydämen kuvantaminen
  • Sydänleikkaukset
  • Tähystysleikkaukset rintaelinkirurgiassa
  • Vaativat verisuonileikkaukset ja -toimenpiteet

Meille hoitoon

Puolet potilaistamme tulee hoitoon kiireettömän lähetteen perusteella ja sydänkeskukseen saapuu lähetteellä potilaita myös muista sairaaloista. Lähetepotilaat saavat kutsukirjeen ja sen mukana ohjeet käyntiin valmistautumiseen.

Kiireelliset potilaat, kuten rintakipu- tai rytmihäiriöpotilaat, ohjataan ensiavusta oikealle osastolle, kuten sydänvalvontaan, sydänosastolle tai sydänkirurgian osastolle. Sydäninfarktipotilas voidaan viedä tarvittaessa suoraan toimenpiteeseen.

Sydäntutkimusosastolta potilas kotiutuu tutkimuspäivänä tai seuraavana päivänä. Sydänosastolla keskimääräinen hoitoaika on 4 vuorokautta. Sydänleikkauksen jälkeen potilas pääsee kotiin tai siirtyy jatkohoitoon toiseen sairaalaan yleensä 4–7 vuorokauden kuluttua.

Poliklinikoilla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, jotka eivät tarvitse osastohoitoa. Usein ennen poliklinikkakäyntiä tehdään erilaisia tutkimuksia, jotta käytettävissä on mahdollisimman kattava tieto jatkohoitosuunnitelmia varten. Keskimäärin polikliininen asiakaskäynti kestää alle tunnin.

Seuraava sivu

Päivitetty  20.9.2019

Kyllä