Mitraaliläppäleikkaukseen tulevan potilaan digihoitopolku

Mitraaliläppäleikkaukseen tulevan potilaan digihoitopolku tarjoaa tietoa tukea leikkausta odottaessa ja toipilasaikana kaikille HYKS Sydän- ja keuhkokeskukseen mitraaliläppäleikkaukseen tuleville potilaille.

Mitraaliläppäleikkaukseen HYKS Sydän- ja keuhkokeskukseen tulevalle potilaalle avataan digitaalinen hoitopolku kun lähete kirjataan. Potilaalle lähetetään kirjautumisohjeet postitse kotiin. Polun käyttäminen on vapaaehtoista, eikä se vaikuta hoitopäätökseen.

Digitaaliselle hoitopolulle kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Omapolku-kanavan avauduttua klikkaa valitsemaasi digitaalisen hoitopolun ikonia, ja polun materiaali avautuu.

Mitraaliläppäpotilaan digitaalinen hoitopolku on avoinna vuoden ajan siitä, kun polku avataan potilaalle. Näin se kattaa leikkaukseen odotusajan, jolloin potilas saa tietoa leikkauksesta ja siihen valmistautumisesta ja myöskin toipilasajan, jolloin potilas saa ohjeita ja neuvoja oman hoitonsa seurantaan ja toteutukseen. Polulla voi täyttää vointiin liittyviä kyselyitä ennen ja jälkeen leikkauksen. Kaikki viestit ja kyselyt tehdään suojatussa yhteydessä, jotka pääsee näkemään vain HUS:n henkilökunta, jolla on käyttöoikeus tälle digihoitopolulle.

Lisäksi potilas voi halutessaan lähettää hoitopolun kautta viestejä hoitajalle, joihin vastataan kahden arkipäivän kuluessa. Myös Usein kysytyt kysymykset –osioon on kerätty sellaisia asioita, joista potilaat esittävät eniten kysymyksiä leikkausta edeltävästi tai hoitojakson aikana.

Päivitetty  25.3.2019

Kyllä