Digitaaliset palvelut

KYS Sydänpolku on Kuopion Yliopistollisen Sairaalan sydänpoliklinikan tarjoama verkkopalvelu, jonka kautta potilas syventää tietoa sydänsairaudestaan ja sen hoidosta.

Digihoitopolku mahdollistaa joustavan yhteydenpidon sydänpoliklinikan ammattilaisen kanssa.

Saadaksesi digihoitopolun käyttöösi, sinun tulee olla sydänpoliklinikan asiakkaana ja hoitosi edellyttää pitkäaikaisseurantaa poliklinikalla. Saat tietoa digihoitopolusta poliklinikalla asioidessasi.

Ohjeita digihoitopolulla asioimiseen

Digihoitopolun sisältö

 • Digihoitopolun ohjeet
 • Tärkeää tietoa sydänsairaudesta ja seurannasta
 • Syventävää tietoa omahoidosta
 • Kyselyt ja testit
 • Viestit
 • Kalenteri
 • Päiväkirja
 • Usein kysyttyä
 • Oma Sydän
 • Omat tiedot

Kyselyt ja testit

Osiosta löydät Kyselyn, joka täytetään noin viikkoa ennen jokaista vastaanottoa. Hoitaja on voinut lisätä sinulle myös muita henkilökohtaisia kyselyitä, joihin vastaaminen on sinun omahoitosi tueksi.

Viestit

Viestit -sivuilla voit tiedustella hoitoosi liittyviä asioita ja lähettää viestin sydänpoliklinikalle mihin kellonaikaan tahansa. Viestiin vastataan seuraavan 3 arkipäivän kuluessa. Tämän osion kautta ei siis kannata lähettää kiireellistä vastausta vaativia kysymyksiä. Huomioi, että kiireellisissä tilanteessa sinun tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen. Muissa terveyteen liittyvissä asioissa, ota yhteys omaan työterveyshuoltoon tai perusterveydenhuollon yksikköösi.

Kalenteri

Ammattilainen voi lisätä kalenteriin vastaanottoaikoja ja muistutuksia hoitoosi liittyen. On tärkeää, että seuraat merkintöjä ja niihin sisältyviä ohjeita.

Päiväkirja ja mobiilisovellus

Terveyskylän päiväkirjaan KYS Oma Sydän kirjaat seuraamasi verenpaine, syke ja painotiedot sekä muita seuraamiasi arvoja. Saat ohjeet seurannasta hoitajalta. Voit ladata käyttöösi päiväkirjat myös mobiilisovelluksena. Sovellukseen syötetyt arvot tallentuvat digihoitopolun päiväkirjaan. Terveyskylän päiväkirja - mobiilisovellus on ladattavissa sovelluskaupasta sekä Android- että IOS-laitteelle. Sovellukseen kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisellä käyttökerralla. Tämän jälkeen käyttäjä määrittelee sovellukseen jatkokäyttöä varten nelinumeroisen PIN-koodin.

Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset sivulta voit etsiä vastauksia sydänpoliklinikalla usein esitettyihin kysymyksiin. Jos et löydä sieltä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, voit laittaa viestiä sydänpoliklinikalle.

Oma Sydän

Oma Sydän osiosta löydät sydänsairautesi tärkeät tiedot sekä hoidon ja seurannan tavoitteet. Oma Sydän -toimintoa on tavoite päivittää sen mukaan, kun sydäntilanteesi tai hoitosi muuttuu.

Oma Sydän osiossa päivität itse ajankohtaisen lääkitystietosi.

Omat tiedot

Tekstiviesti ja sähköposti -ilmoitukset

Ilmoitukset ovat hallittavissa asiakkaan Omat tiedot sivuilla. Suosittelemme ilmoitusten päällä pitämistä, mutta voit valita sieltä esimerkiksi vain tekstiviestimuistutukset käyttöösi. Ilmoituksia lähetetään seuraavissa tapauksissa:

 • ammattilainen on lähettänyt sinulle viestin
 • ammattilainen on jättänyt kommentin hoitopolullesi
 • ammattilainen on lisännyt tehtävän hoitopolullesi
 • ammattilainen on kirjannut tapahtuman tai muistutuksen kalenteriisi

Ilmoitukset osio muuttuu vihreäksi, kun sinulle on tehty edellä mainittuja merkintöjä. Valitsemalla Ilmoitukset näet, mihin ammattilainen on tehnyt merkinnän.

Ongelmatilanteet

Käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa ota yhteyttä digihoitopolun viestitoiminnolla ja tekniset ongelmat kannattaa esittää suoraan Terveyskylän Palautelaatikkoon.

 

Päivitetty  8.11.2019