Samin tarina

Liikunnallisen lapsuuden ja nuoruuden ansioista kesti 15 vuotta ennen kuin huomattiin, että minussa on jotain poikkeavaa. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään pahempia oireita, vaikka laskeva aortta oli lähes täysin tukossa (aortan koarktaatio).

Katse eteen ja suupielet ylöspäin
Teen vastoinkäymisistä voimaa
Katse eteen ja suupielet ylöspäin
Antaa tulla, kestän kyllä,
Periks en tuu antamaan
- Elastinen: Eteen ja ylös -

Noissa Elastinen sanoissa on kuvattuna se asenne, joka on vienyt minua kaikkien haasteiden ylitse, joita olen matkallani kohdannut omalaatuisen sydämeni kanssa. Liikunnallisen lapsuuden ja nuoruuden ansioista kesti 15 vuotta ennen kuin huomattiin, että minussa on jotain poikkeavaa.

Pärjäsin ystäviäni vastaan lajissa kuin lajissa, vaikka välillä ihmettelinkin, että onpa kaverit kovassa kunnossa, kun ei aina perässä tahdo pysyä. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään pahempia oireita, vaikka laskeva aortta oli lähes täysin tukossa (aortan koarktaatio). Monipuolinen liikunta oli saanut elimistön rakentamaan kiertoreittejä ahtauman ohitse, mutta tällä oli lopulta hintansa…


pic Ennen leikkausta

Liikunta ja terveelliset elämäntavat pitivät minut ja sydämeni hyvässä kunnossa. Aorttaläppä alkoi vuotaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.

pic Sairaalassa

Leikannut lääkäri kävi kertomassa kuulumiset, kaikki oli mennyt suunnitelmien mukaan ja leikkaustulos oli erinomainen. Olin tosi fiiliksissä ja kiitollinen!

pic Leikkauksen jälkeen

Päivät täyttyivät kuntoutusrutiineista: verenpaineen mittaukset, pulloon puhallukset, jumppaliikkeet ja kävelylenkit.


Päivitetty  13.12.2017