Ajankohtainen

Sydämen vajaatoimintasivut on avattu!

Julkaistu 15.5.2018 14.40

​​Sydänsairaudet talo on saanut uuden, laajan tietopaketin Sydämen vajaatoiminnasta. ​

Sydämen vajaatoiminta on yleistä ikääntyvillä mutta vajaatoimintaa voi ehkäistä pitämällä huolta omasta terveydestä ja sydämestä. Sydämen vajaatoiminta ei ole itsenäinen sairaus vaan oire jostakin sydämen toimintahäiriöön johtaneesta tilasta. Taustalla on useimmiten hoitamaton verenpainetauti, vaikea läppävika tai sepelvaltimotauti.

Joskus sydämen vajaatoimintadiagnoosi viivästyy, koska samanlaisia oireita esiintyy muissakin sairaustiloissa. Siksi onkin tärkeää, että oireet tunnistetaan oikein ja hoito aloitetaan hyvissä ajoin, jotta sydänvauriot eivät etene salakavalasti. Jokainen sairastunut voi tehdä itse moniakin asioita sydänterveytensä eteen.

Oireiden tunnistamisen lisäksi, painon ja verenpaineen seuranta, suolan ja alkoholin käytön rajoittaminen sekä liikunta ovat tärkeää sydämen vajaatoiminnan omahoidossa. Lue lisää sydämen vajaatoiminnan toteamisesta, hoidosta sekä kokemuksista Sydämen vajaatoiminta sivuilta. 

Sydämen vajaatoiminta – projektiryhmä päätti keventää raskasta aihetta luomalla sydämen vajaatoimintaa sairastavan fiktiivisen naishahmon, Tertun. Tertun some-päivityksiä voi seurata joko Ajankohtaista osiota tai Sydänsairaudet talon Facebook päivityksiä seuraamalla.​

​​Tutustu

Sydämen vajaatoiminta (Sydänsairaudet)