Gå till sidans innehåll

Kom med och utveckla Hälsobyn!

Hälsobyn, liksom även andra e-hälsovårdstjänster, utvecklas kontinuerligt i samarbete med vårdpersonal och klienter. Du är välkommen att utveckla Hälsobyn tillsammans med oss!

Utveckling av Hälsobyn är ett samarbete

Hälsobyns tjänster utvecklas i samarbete med social- och hälsovårdspersonal, samarbetspartners och klienter. En mångsidig utvecklingsgrupp är till nytta eftersom den gör det möjligt för Hälsobyn att erbjuda information och tjänster av så hög kvalitet som möjligt och som skrivs ur rätt perspektiv.

Klientperspektivet, det vill säga användarnas observationer och kommentarer, är mycket viktigt för att tjänsterna verkligen ska betjäna användaren och för att innehållet ska vara begripligt. Genom att lyssna på klienternas önskemål kan man producera sådana tjänster som användaren verkligen behöver. Även patientorganisationerna deltar i utvecklingen. Hälsobyn utvecklas utifrån respons och förslag från alla användare.

Hur kan jag delta i utvecklingen av Hälsobyn?

Man kan delta i utvecklingen av Hälsobyn på många olika sätt. Man kan komma med både en enda gång och under en längre tid. Beroende på vad som passar dig bäst.

När du deltar i arbetsgruppen kan du bland annat komma med idéer och ge kommentarer om tjänsterna. Om du vill kan du också endast delta i enskilda klientkvällar. Om du vill delta är det bra att kontakta hälso- och sjukvårdspersonalen inom din region.

Det är till exempel viktigt att läsa guider som innehåller information och kommentera dem, så att innehållet är säkert läsarvänligt i stället för läkarnas yrkesspråk.

Ibland behövs det också frivilliga i Hälsobyn för att till exempel delta i testrundor för att pröva på att använda en ny tjänst och förstå innehållet.

Uppdaterad 18.3.2022