Ajankohtainen

Project liv rf. skapar glädje och trygghet i barnens sjukdomsvardag

Publicerad 17.2.2023 13.00

Tillsammans skapar vi en bättre och roligare vardag för långtidssjuka barn och deras familjer, samt barn till långtidssjuka föräldrar.

Bild: Antonomia Ab

Project Liv är en av föreningarna som finns i Kamrathusets Hitta stöd-sökmaskin. Vi hjälper alla långtidssjuka barn, oberoende av diagnos, ålder och språk. Project liv finns med i hela vårdkedjan: i ambulansen, på sjukhuset och i hemmet.

Föreningen grundades i Jakobstad, Österbotten år 2014 på initiativ av Nina Brännkärr-Friberg, ingenjör och mamma till ett tillfrisknat leukemisjukt barn.

Project livs mission är att återse försvunna leenden ”to bring back a lost smile”. Vi på Project liv arbetar med hjärtat, med passion, med barnasinnet och utgående från den gyllene regeln.

Titta på videon om hur Project Liv fungerar:

Våra fokusområden är:

  1. Liv drömmar. Vi ordnar drömdagar för att vi vet att en uppfylld önskan kan ge mycket kraft, hopp och hjälpa hela familjen i tillfriskningsprocessen. Drömmar kan vara stora och små. Till dessa Liv drömmar är det endast sjukvårdspersonalen som nominerar, efter godkännande av familjen. Det kan vara det långtidssjuka barnet, dess syskon, hela familjen eller trötta föräldrar som nomineras, beroende på behovet.

    Liv surprise. Som privatperson och vän till en familj med långtidssjukdom kan du, med familjens godkännande, nominera dem till ett Överrasknings-kit (mini dröm).

  2. Liv i vården. Med hjälp av sjukhuskit, färgglada inredningar och små, roliga detaljer piffar vi upp vårdmiljöer och gör sjukhusen mer livfyllda. Vi samarbetar aktivt med allt från räddningsverken till barnavdelningarna. Vi samarbetar idag med alla universitetssjukhus och även många mindre sjukhus runt om i landet. Finns det något behov inom barnsjukvården – då hjälper vi gärna till! Vi vill att det ska vara LIV så länge liv finns. Jobbar du inom barnsjukvården någonstans i Finland, ta kontakt så funderar vi tillsammans på hur vi kan glädja barnpatienterna på just er enhet.

  3. Liv support. När vi drabbas av oväntade situationer och sällsynta diagnoser behövs stöd för att bättre orka igenom det svåra. Som förälder till ett långtidssjukt barn kan du höra av dig till föreningen för kamratstöd. Vi gör även kamratstödsefterlysningar.

Kom med!

Vi är ingenting utan våra hjälpande händer. Har du kunskaper, ett yrke, en hobby eller ett intresse som du tror skulle kunna glädja någon annan? Ta gärna kontakt info@projectliv.fi

Följ Project liv på Facebook och Instagram så får du aktuell info om vad som är på gång.

För mer info: www.projectliv.fi Du kan också kontakta oss direkt på info@projectliv.fi.