Ajankohtainen

Hälsobyns mobilapp Min Vårdväg finns nu tillgänglig på svenska och engelska.

Publicerad 21.6.2023 15.45

Genom Hälsobyns mobilapp Min Vårdväg kan användarna få tillgång till digitala vårdvägar direkt i sin ficka. Nu kan appen också användas på svenska eller engelska.

Min Vårdväg är en digital kanal inom social- och hälsovården som erbjuder egenvårdsprogram och digitala vårdvägar som kompletterar eller ersätter traditionella besök på mottagningen.

En del av de digitala vårdvägarna som finns tillgängliga i Min Vårdväg finns nu även tillgängliga i mobilappen, där användaren enkelt kan hantera sina egna hälsoärenden eller sköta ärenden åt någon annan. Senare under 2023 kommer även egenvårdsprogrammen att finnas tillgängliga i mobilappen. Efter att användaren har registrerat sig kan man logga in i appen direkt med en PIN-kod eller Face ID.

Efter lanseringen av den nya versionen av mobilappen Min Vårdväg är operativsystemet tillgängligt på svenska, finska eller engelska. För att ändra språkversionen måste du först uppdatera appen via appbutiken. De digitala vårdvägarna finns tillgängliga på de språk de har översatts till. Språket kan väljas direkt i appen. Appen informerar användaren om den valda digitala vårdvägen är tillgänglig på det önskade språket.

Översättningen av de digitala vårdvägarna pågår fortfarande

Alla digitala vårdvägar inom HUS kommer att översättas till svenska och översättningsarbetet kommer att pågå fram till slutet av året. Andra välfärdsområden är ansvariga för att översätta sina egna vårdvägar. Språkversionerna i appen kommer att uppdateras ytterligare fram till nästa lansering i augusti. Men det var viktigt för oss att erbjuda språkversionerna av Min Vårdväg - mobilappen till användarna redan i juni, säger Juha Silander, produktchef på HUS IT-förvaltning.

Min Vårdväg - mobilappen finns tillgänglig i appbutiken, där användarna kan ladda ner den när de digitala vårdvägarna som är tillgängliga för dem har publicerats i mobilen. Professionella aktörer kan se den information som användaren har fyllt i både i webbläsaren och i appen.

Läs mer: