​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​VÄLKOMMEN TILL HÄLSOBYN

Hälsobyn är en digital vårdtjänst som erbjuder information och stöd för alla; vård för patienter och arbetsredskap för vårdpersonalen. Hälsobyn består av hus med olika teman kring hälsa och sjukdom. Hälsobyn utvecklas i samarbete med universitetssjukhusens hälsovårdsproffs och patienter.

Titta på ​presentationsvideo​​​​​​​Välj hus

​​​

 Aktuellt

 

 

Självständig tidsbokning till coronavirustest via Coronaguidenhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/självständig-tidsbokning-till-coronavirustest-via-coronaguidenSjälvständig tidsbokning till coronavirustest via Coronaguiden9.9.2020 8.00.00Personer som bor inom HUS område kan nu själva boka en tid till en coronavirusprovtagning via Coronaguiden.
HUS övergår till distansmottagningarhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/hus-övergår-till-distansmottagningarHUS övergår till distansmottagningar9.4.2020 7.00.00Med detta skyddar man såväl patienterna som personalen under coronavirusepidemin. Alla HUS sjukhus och enheter övergår nu till distansmottagning. På samma gång tas HUS Serviceguiden i bruk för patienterna.
Coronaguiden finns nu på svenskahttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/coronaguiden-är-publicerad-på-svenskaCoronaguiden finns nu på svenska27.3.2020 10.00.00Coronaguiden hjälper bedöma sannolikheten för coronavirusinfektion.
Ögonsjukdomar.fi har öppnat på svenska i Hälsobynhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/ögonsjukdomar-fi-har-öppnat-på-svenska-i-hälsobynÖgonsjukdomar.fi har öppnat på svenska i Hälsobyn27.3.2020 9.00.00I Ögonsjukdomarnas hus finns mångsidig information om ögonsjukdomar, vården och de vanligaste undersökningarna.