​​​​​​​Hälsa och väl​befinn​ande varje ​​dag

Vi erbjuder information och stöd för alla, vård för patienter och verktyg för professionella. Hälsobyn är en offentlig webbtjänst som utvecklats av de finländska universitetssjukhusen. Innehållet produceras av sakkunniga inom social- och hälsovården i samarbete med tjänstens användare.​

Titta på ​presentationsvideo​​​​​​​

Välj hus

​Aktu​ellt

 

 

En livsstilsförändring lyckas med hjälp av långsiktighet och genom att träna nya vanorhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/en-livsstilsforandring-lyckas-med-hjalp-av-langsiktighet-och-genom-att-trana-nya-vanorEn livsstilsförändring lyckas med hjälp av långsiktighet och genom att träna nya vanor14.2.2024 7.00.00I början av en livsstilsförändring är det vanligt att känna iver vilket hjälper dig att komma igång. För att lyckas med förändringen krävs det att du fortsätter också när du inte känner för det. På vilka sätt kan du skapa hållbara vanor?
Då en person drabbas av psykisk ohälsa löper också de närstående risk att bli sjukahttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/då-en-person-drabbas-av-psykisk-ohälsa-löper-också-de-närstående-risk-att-bli-sjukaDå en person drabbas av psykisk ohälsa löper också de närstående risk att bli sjuka6.2.2024 8.00.00När en person drabbas av psykisk ohälsa påverkar det hela familjens välbefinnande. FinFami Nyland rf erbjuder de anhöriga stöd och metoder för att klara den utmanande livssituationen. Föreningen är verksam inom Nyland.
Egenvårdsprogrammet Börja röra på dig!https://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/egenvårdsprogrammet-börja-röra-på-digEgenvårdsprogrammet Börja röra på dig!1.2.2024 8.00.00Motion ökar välbefinnandet på ett övergripande sätt. Utöver den fysiska konditionen förbättrar det även det psykiska välbefinnandet och skapar goda möjligheter till socialt umgänge. På Min vårdväg kan man genomföra Hälsobyns egenvårdsprogram som hjälper till att förbättra hälsan. Nu finns egenvårdsprogrammet Börja röra på dig publicerat på svenska.
Ett nytt informationspaket om intensivvård stöder patienter och deras närståendehttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/ett-nytt-informationspaket-om-intensivvård-stöder-patienter-och-deras-närståendeEtt nytt informationspaket om intensivvård stöder patienter och deras närstående4.12.2023 15.30.00Det nya avsnittet "Information om intensivvård" i Operationshuset innehåller bland annat information om vanliga orsaker till intensivvård, sjukdomar som leder till intensivvård samt behandling och rehabilitering.
Hjärnhuset har nu en ny svensk översättninghttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/hjärnhuset-har-nu-en-ny-svensk-översättningHjärnhuset har nu en ny svensk översättning12.10.2023 4.00.00En uppdaterad svensk översättning av Hjärnhuset har publicerats. Hjärnhuset är en utmärkt tjänst för alla som behöver information om hjärnhälsa
Ytterligare två egenvårdsprogram har publicerats på svenskahttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/ytterligare-två-egenvårdsprogram-har-publicerats-på-svenskaYtterligare två egenvårdsprogram har publicerats på svenska19.9.2023 11.30.00På Min vårdväg kan man genomföra Hälsobyns egenvårdsprogram som hjälper till att förbättra hälsan. Nu har ytterligare två egenvårdsprogram översatts till svenska. De nyaste förstärkningar av utbudet är egenvårdsprogrammet för Benhälsa samt egenvårdsprogrammet – Mot en bättre tillvaro med smärtlindring.