LaskuHiilari

Harjoittele helppokäyttöisen ja visuaalisesti miellyttävän LaskuHiilarin avulla hiilihydraatti- ja ateriainsuliinimäärien arviointia kokoamallesi aterialle.

​​​​​​

​​​​LaskuHiilari on oppimisväline kaikenikäisille diabetesta sairastaville henkilöille ja sen tavoitteena on opettaa tunnistamaan hiilihydraattilähteitä ja -määriä sekä arvioimaan ateriainsuliiniannoksia itse koostetuille aterioille. Sovelluksen avulla myös ammattilaisten ja muiden asiasta kiinnostuneiden on mahdollista harjoitella ruoka-aineiden hiilihydraattien arviointia.

​Insuliinihoitoa vaativan diabeteksen hoidossa keskeistä on hallita hiilihydraattien arviointi ja sen perusteella osata myös annostella ateriainsuliinia kulloinkin tarvittava määrä. LaskuHiilari onkin oiva apu harjaantua näihin asioihin ja helpottaa omahoitoa. Kun hiilihydraattien arviointi on hallinnassa, se antaa joustoa arkeen ja toivottavasti auttaa hyvän hoitotasapainon saavuttamisessa. Toisaalta terveydenhuollon ammattilaiselle sovellus tarjoaa keinon opetella tai kerrata uudella, virkistävällä tavalla diabeteksen hoidonohjauksen oleellisia osa-alueita.

Sovellus ei ole lääkinnälliseksi laitteeksi luokiteltava eikä se anna henkilökohtaisia lääketieteellisiä tai hoidollisia ohjeita.

Terveyskylä.fi ei ole lääketieteellisesti vastuussa sovelluksen käytöstä vaan sovelluksen käyttäjä vastaa siitä itsenäisesti. Mikäli sovelluksen käyttäjä tarvitsee yksilöllistä ohjausta tai tietoa, tulee hänen olla yhteydessä omaan h​oitavaan yksikköönsä.

Jos haluat auttaa sovelluksen jatkokehityksessä tai antaa muutoin palautetta, voit tehdä sen palautelomakk​een avulla.


Avaa laskuhiilari​

 

Päivitetty  20.2.2020