HuimaHiilari

​​​​​​​​​​​​​​​​

HuimaHiilari on mobiililaitteilla pelattava peli, jonka avulla diabetesta sairastavat lapset ja nuoret oppivat ruokien hiilihydraattien laskentaa. Peli sopii hyvin myös aikuisille ja ammattilaisille.

Testiryhmänä toimineet lapset ovat ottaneet pelin ilolla vastaan. Hiilihydraatti​en laskennan harjoittelu voi olla innostavaa, jopa koukuttavaa. Juuri diabetekseen sairastunut voi pelin avulla aloittaa harjoittelun, kokeneempi testata ja päivittää taitojaan.

HuimaHiilari on ensimmäinen Terveyskylän tuottama peli. Sen sisältö on kehitetty HUS:n ravitsemusterapiayksikön ja Terveyskylä.fi:n Lastentalon asiantuntijoiden voimin. Tekninen toteutus on tehty oppilaitosyhteistyönä Metropolia Game Studion opiskelijoiden kanssa.

HuimaHiilarin toiminta lyhyesti:

  • Liikuta pelihahmoa ruudulla pyyhkäisemällä ruutua hahmon päällä oikealle tai vasemmalle, ja kerää kentän tavoitteeseen soveltuvat ruoat. Pelissä käytetyt astiat ja mitat löydät pelin aloitusvalikon ohje-painikkeen (i) takaa.
  • Kentissä 1-10 kerätään ne ruoat, jossa on ympyrässä näkyvä hiilihydraattimäärä (grammoina). Pelin vasemmassa reunassa olevasta mittarista voi nähdä, kuinka monta ruokaa on kerätty oikein.
  • Kentissä 11-40 kerätään kaikki päivän ateriat yksikerrallaan. Ylhäällä näkyy kerätty hiilihydraattimäärä ja koko aterian tavoitehiilihydraattimäärä. Aterian alkuun mennään aina verensokerin mittauksen ja insuliinin annostelun kautta. Aterioiden hyvistä ruokavalinnoista voi saada laatupisteitä.
  • Hiilihydraattien keräyksen onnistuminen näkyy palautenäytön numeroista ja kuvista.
  • Voit säätää pelihahmon juoksunopeutta ja kytkeä vastaantulevien ruokien hiilihydraattien määrän näkyvyyden päälle/pois päältä pelin aloitusvalikossa.

Huimahiilari, näyttökuva 1 Huimahiilari, näyttökuva 2 Huimahiilari, näyttökuva 3 Huimahiilari, näyttökuva 4

Sovellus on maksuton. Se toimii puhelimilla ja tableteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS (Apple) tai Android (esim. Samsung, Huawei, OnePlus). Saat ladattua pelin Applen AppStoresta tai Google Playsta.


Lataa AppStoresta Lataa Play -kaupasta​​

 

Päivitetty  11.10.2019