OYS Silmätaudit

​​​​​​Silmätaudeilla annetaan korkeatasoista, turvallista ja yksilöllistä hoitoa erilaisia silmäsairauksia sairastaville potilaille. Yksiköissä potilas saa erikoisalan tutkimukset ja hoidon, mukaan lukien toimenpiteet ja lasiaisinjektiot. Moniammatillinen henkilökunta koostuu lääkäre​istä ja hoitotyön ammattilaisista sekä kuntoutuksen ja valokuvausalan ammattilaisista.

Silmätautien poliklinikka

Silmätautien poliklinikka on lähetepoliklinikka ja potilaat tulevat sinne pääsääntöisesti ajanvarauksella. Lisäksi poliklinikalla on silmäpäivystys maanantaista perjantaihin klo 7.30-15.00. Myös päivystyspotilailta vaaditaan lähete.

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan muun muassa glaukoomaa (silmänpainetautia), diabeettisia silmäsairauksia, neuro-oftalmologisia sairauksia, verkkokalvosairauksia ja erilaisia tulehduksellisia silmäsairauksia sairastavia potilaita sekä silmävammoja. Lisäksi poliklinikalla tehdään päiväkirurgisia leikkauksia, pientoimenpiteitä, silmän laserhoitoja ja näkökenttätutkimuksia. Vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan vuodeosastolla 21.

Silmätutkimuksiin tulee va​rata riittävästi aikaa (noin 2-3 tuntia). Usein tutkimuksissa käytetään mustuaisia laajentavia tippoja eikä autolla ajo ole sen vuoksi suositeltavaa. Ota mukaan silmälasisi ja lasireseptit sekä ajantasainen lääkelista.

K​äyntiosoite

Kiviharjuntie 11 (Medipoliksen rakennus).

Tutustu lisää OYS Silmätautien verkkosivuilla​

Näin löydät OYS:n silmätautien poliklinikalle

​​​​ ​
​​
OYS

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019