OYS Silmätaudit

Silmätaudeilla annetaan korkeatasoista, turvallista ja yksilöllistä hoitoa erilaisia silmäsairauksia sairastaville potilaille. Yksiköissä potilas saa erikoisalan tutkimukset ja hoidon, mukaan lukien toimenpiteet ja lasiaisinjektiot. Moniammatillinen henkilökunta koostuu lääkäreistä ja hoitotyön ammattilaisista sekä kuntoutuksen ja valokuvausalan ammattilaisista.

Silmätautien poliklinikka

Silmätautien poliklinikka on lähetepoliklinikka ja potilaat tulevat sinne pääsääntöisesti ajanvarauksella. Lisäksi poliklinikalla on silmäpäivystys maanantaista perjantaihin klo 7.30-15.00. Myös päivystyspotilailta vaaditaan lähete.

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan muun muassa glaukoomaa (silmänpainetautia), diabeettisia silmäsairauksia, neuro-oftalmologisia sairauksia, verkkokalvosairauksia ja erilaisia tulehduksellisia silmäsairauksia sairastavia potilaita sekä silmävammoja. Lisäksi poliklinikalla tehdään päiväkirurgisia leikkauksia, pientoimenpiteitä, silmän laserhoitoja ja näkökenttätutkimuksia. Vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan vuodeosastolla 21.

Silmätutkimuksiin tulee varata riittävästi aikaa (noin 2-3 tuntia). Usein tutkimuksissa käytetään mustuaisia laajentavia tippoja eikä autolla ajo ole sen vuoksi suositeltavaa. Ota mukaan silmälasisi ja lasireseptit sekä ajantasainen lääkelista.

Käyntiosoite

Kiviharjuntie 11 (Medipoliksen rakennus).

Tutustu lisää OYS Silmätautien verkkosivuilla

Tervetuloa silmätautien poliklinikalle; OYS

OYS

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019