OYS Silmätaudit

OYSissa hoidetaan kaikenikäisten potilaiden silmäsairauksia päivystyksellisesti ja ajanvarauksella niin kirurgisesti kuin ei-kirurgisesti. OYSin Silmätautien poliklinikalle tullaan lähetteellä.

OYSin silmäsairauksilla tutkitaan ja hoidetaan muun muassa glaukoomaa (silmänpainetautia), diabeettisia silmäsairauksia, neuro-oftalmologisia sairauksia, kaihia, verkkokalvosairauksia ja erilaisia tulehduksellisia silmäsairauksia sairastavia potilaita sekä silmävammoja. Myös lasten näön ongelmia ja karsastusta tutkitaan OYSin silmätaudeilla. Lisäksi poliklinikalla toimii arkisin erikoissairaanhoidon silmäpäivystys. Päivystyksellisesti hoidetaan muun muassa värikalvontulehdus (iriitti), silmävammat, hankalammat tulehdukset ja voimakas silmäkipu tai näköhäiriö.

OYSin Silmätautien poliklinikalle tullaan lähetteellä; myös päivystyspotilailta vaaditaan lähete joko perusterveydenhuollosta tai Oulun seudun yhteispäivystyksestä. Tehtävät tutkimukset määräytyvät hoidettavan silmäsairauden tai vamman mukaan. Yleisempiä tutkimuksia ovat näkökenttätutkimukset ja silmän kuvantamistutkimukset, joiden lisäksi voidaan tarvita laboratorio- ja röntgentutkimukset. Yleensä kuvantamistutkimukset ovat eri päivänä kuin vastaanotto. Potilaan on hyvä varata riittävästi aikaa tutkimuskäynneille (noin 2-3 tuntia).

Puhelin:

OYS Silmätautien poliklinikka: 08 315 3306

OYS Karsastuspoliklinikka: 08 315 4113

OYS Näkökeskus: 08 315 3307

Käyntiosoite:

Silmätautien poliklinikka ja Näkökeskus

OYS M-sisäänkäynti (Medipolis)

Kiviharjuntie 11

90220 Oulu

OYS

Kyllä

Päivitetty  1.8.2022