KYS Silmätaudit

Silmäsairauksia hoidetaan Kuopion yliopistollisen sairaalan silmätautien poliklinikalla sekä aistinelinsairauksien osastolla.

Hoito poliklinikalla

Poliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä. Ilmoittautuminen tapahtuu Kaarisairaalan ilmoittautumisautomaatilla. Päivystyspotilaita vastaanotetaan arkisin kello 7.30–15, muina aikoina kiireellinen hoito annetaan päivystyspoliklinikalla.

Silmätautien poliklinikalla on sekä hoitaja- että lääkärivastaanottoja. Näiden lisäksi tehdään muun muassa:

  • näkökenttä- ja karsastustutkimuksia
  • silmänpohjan valokuvauksia, verkkokalvon kerroskuvauksia ja ultraäänitutkimuksia
  • pienkirurgisia toimenpiteitä
  • lasiaisinjektioita
  • laserhoitoja
  • kaihileikkauksia.

Leikkaushoito

Pääosa silmäleikkauksista on kaihi-, verkkokalvo- ja lasiaisleikkauksia. Lisäksi tehdään karsastus-, silmänpaine-, kyyneltie- ja sarveiskalvonsiirtoleikkauksia. Kiireettömissä tapauksissa potilas saa kutsukirjeen leikkaukseen, joista huomattava osa tehdään päiväkirurgisina toimenpiteinä. Pidempää tarkkailua vaativat potilaat hoidetaan aistinelinsairauksien osastolla.

Näönkuntoutus

Silmätautien klinikan näönkuntoutus palvelee näkövammapotilaita. Ensimmäiselle tutkimuskäynnille tullaan lääkärin lähetteellä. Käynnillä määritetään näkövamman laatu ja haitta-aste sekä sovitetaan apuvälineitä, jotka kuuluvat lääkinnälliseen kuntoutukseen ja ovat käyttäjälle maksuttomia. Tarjolla on myös sosiaalityöntekijän palveluja.

kys; silmäsairaus; Silmätaudit; sairaala

Kyllä

Päivitetty  3.10.2022