Potilaan polku KYS Reumatologian poliklinikalla

Kuopion yliopistollisen sairaalan reumatologian poliklinikka vastaa yli 16-vuotiaiden reumatautien erikoissairaanhoidosta Pohjois-Savon  sairaanhoitopiirissä.

​​

Potilaat tulevat reumatologian poliklinikalle lääkärin lähetteellä terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityislääkäriltä, tai konsultaationa KYSin eri klinikoilta tai muista sairaaloista. Potilaiden hoidossa noudatetaan perusterveydenhuollon kanssa sovittua hoidon porrastusta, alueellisia hoitoketjuja sekä kansallisia käypähoitosuosituksia.

Meillä tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla epäillään tulehduksellista reumasairautta, kuten nivelreumaa, selkärankareumaa, systeemistä sidekudostautia tai vaskuliittia, tai joilla aiemmin todettu reumasairaus on aktivoitunut ja tarvitaan uudelleen reumalääkärin hoitoarvioita.

Reumalääkäri suunnittelee lääkityksen ja kuntoutuksen yhdessä potilaan kanssa. Tarvittaessa potilaalle annetaan nivelten paikallishoitoja. Jos hoitoon liittyy suonensisäisesti annettavia lääkkeitä, ne annetaan lääkehoitopoliklinikalla.​​

Tilanteen vakiinnuttua hoidon seuranta voidaan siirtää perusterveydenhuoltoon.

Uppdaterad  16.6.2022

Kyllä