Tietoa Omapolku-palvelukanavasta

Omapolun palvelut täydentävät perinteistä erikoissairaanhoitoa ja vastaanottokäyntejä. Omapolku on tietoturvallinen verkkopalvelu, joka käyttää vahvaa tunnistautumista.

Omapolku voi olla käytössä sellaisenaan videoyhteydellisiin etävastaanottoihin ja turvallisena viestikanavana. Omapolulle voi siirtää hyvinvointilaitteiden keräämiä tietoja ja antaa luvan tietojen tallentamiseen Omakannan Omatietovarantoon.

Omapolulla voi tehdä omahoito-ohjelmia, jotka valmentavat terveyttä kohentaviin tekoihin. Omahoito-ohjelmaan tallennetut tiedot ovat vain asiakkaan itsensä nähtävissä. Ohjelmat on tuotettu elintapa- ja ravitsemushoidon ammattilaisten toimesta yhdessä potilaiden kanssa.

Digihoitopolku on palvelua potilaille. Digihoitopolulla voi täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä, lukea hoitoon liittyviä potilasohjeita, ottaa käyttöön välineitä oireiden ja terveysarvojen seuraamiseen sekä olla yhteydessä hoitavaan yksikköön viesteillä tai etävastaanotoilla. Palvelun saamiseksi potilaalla pitää olla lähete tai hoitosuhde terveydenhuollon yksikköön. Digihoitopolun käyttö on potilaalle maksutonta.

Omapolun käytön aloitus

Omapolku palvelee asiakkaita osoitteessa https://omapolku.terveyskyla.fi

Omapolku on tietoturvallinen verkkopalvelu, joka käyttää vahvaa tunnistautumista, eli palvelua käyttääkseen asiakas tarvitsee suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Asiakkaalta kysytään ensimmäisellä kirjautumiskerralla suostumus sähköiseen asiointiin. Sen jälkeen hän voi tarkistaa yhteystietonsa, täydentää tai korjata puhelinnumeronsa ja antaa sähköpostiosoitteensa. Näitä tietoja tarvitaan, jotta asiakkaan kanssa voidaan asioida sähköisesti.

Omapolun omahoito-ohjelmia voi hyödyntää kuka tahansa suomalainen.

Suosittelemme käyttämään palvelua Chrome- tai Firefox-selaimella.

Miten pääsen digihoitopolulle?

Digihoitopolut avataan Omapolulle aina sairaalan hoitoyksikön toimesta. Potilas saa ilmoituksen hänelle avatusta digihoitopolusta sähköpostilla.

Digihoitopolut helpottavat asiakkaan ja sote-ammattilaisen yhteydenpitoa

Hoitoon osallistuvalla terveydenhuollon yksiköllä on pääsy potilaan digihoitopolulle tallettamiin tietoihin. Digihoitopolun ansiosta erikoissairaanhoidon sote-ammattilainen voi

  • perehtyä potilaan digihoitopolulle tallentamiin tietoihin internetin välityksellä
  • kohdata potilaan viestillä, chatissa tai videovälitteisellä vastaanotolla
  • huomioida paremmin potilaan yksilölliset tarpeet ohjaustyössä
  • päästä parempiin hoitotuloksiin, kun potilas on hyvin valmistautunut käynnille tai sitoutunut omahoitoon
  • hallita paremmin työaikaa ja työn sisältöä.

Lue lisää:

Näin käsittelemme potilaan henkilötietoja Terveyskylän Omapolulla

Omapolku kehittyy jatkuvasti

Omapolku on uusi palvelukanava ja sitä kehitetään jatkuvasti kansallisessa kehittämisverkostossa. Toivomme, että annat palautetta palvelun toimivuudesta. Palaute on tärkeää ja auttaa meitä parantamaan palvelua.

Palautelomakkeen löydät Omapolulta. Jätä yhteystietosi, jos haluat, että sinulle vastataan palautteeseen.


 

Päivitetty  31.10.2019