Omapolku-palvelukanava ja digihoitopolut

Omapolku on terveydenhuollon digitaalinen palvelukanava. Se voi olla käytössä sellaisenaan videoyhteydellisiin etävastaanottoihin sekä turvallisena viestikanavana.  Omapolulle voidaan liittää myös digihoitopolkuja sekä omahoito-ohjelmia.

​​​​​​Sinua hoitavassa terveydenhuollon yksikössä voi olla Omapolku-palvelukanava käytössä, jolloin sinua pyydetään rekisteröitymään palveluun. Omapolku on turvallinen verkkoympäristö, joka käyttää vahvaa tunnistautumista. Kansalaiset kirjautuvat palveluun suomalaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä varmennekortilla.

Rekisteröitymisohjeet Omapolulle

Kirjautuminen Omapolulle​

Digihoitopolut

Omapolku palvelukanavalle avautuvat digihoitopolut ovat verkossa toimivia hoito-ohjelmia, jotka avataan terveydenhuollon toimesta lähetteen tai olemassa olevan hoitosuhteen perusteella. Osa digihoitopoluista on täysin verkossa toteutettavia valmennus- ja terapiaohjelmia, osa taas kytkeytyy tiiviisti sairaalassa annettavaan hoitoon. Digihoitopolut avataan aina terveydenhuollon toimesta. Digihoitopolku voi sisältää hoitoon liittyviä ohjeita ja kyselyitä, välineitä terveysarvojen ja oireiden seurantaan, ajanvarausmahdollisuuden toimenpiteeseen tai yhteyden pitoa hoitavaan yksikköön viesteillä tai etävastaanotoilla.

Saat ilmoituksen sinulle avatusta digihoitopolusta sähköpostilla. Jos ammattilainen on ilmoittanut sinulle digihoitopolun avaamisesta, etkä saa sähköpostia asiasta, rekisteröidy Omapolku-palveluun ylläolevien ohjeiden mukaan.

Omahoito-ohjelmat

Omapolulle aukeaa vuoden 2018 aikana omahoito-ohjelmia. Osa omahoito-ohjelmista tulee olemaan kaikkien kansalaisten käytössä, osa omahoito-ohjelmista avataan terveydenhuollon toimesta. Sinua hoitava yksikkö voi suositella omahoito-ohjelmaa osaksi hoitoasi.

​Talo​DigihoitopolkuSairaanhoitopiiri
​​Naistalo.fi ​IVF-hedelmöityshoitopotilaan digihoitopolku​HUS
Naistalo.fi Raskauspolku
​HUS
Niveltalo.fiTekonivelpotilaan digihoitopolku
​HUS
​Painonhallintatalo.fiLihavuusleikkausvalmennus, julkaistaan vuonna 2018​HUS
​Painonhallintatalo.fi ​Terveyslaihdutusvalmennus
​HUS
​Sydäntalo.fiMitraaliläppäpotilaan digihoitopolku
​HUS
​Vatsatalo.fiNivustyräpotilaan digihoitopolku​
​HUS

​Aivotalo.fi
​Kaularanka Digihoitopolku​​
​HUS