Vaasan sairaanhoitopiiri

Vaasan sairaanhoitopiiri koostuu 13 jäsenkunnasta, joissa elää noin 170 000 asukasta.

​​​

Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersöre, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri.

Vaasan keskussairaala

Onkologian poliklinikan yhteydessä toimii osa-aikainen palliatiivinen poliklinikka. Lääkärin vastaanotto on yhtenä päivänä viikossa ja sairaanhoitajan vastaanotto 4-5 päivänä viikossa. Tässä vaiheessa vastaanotot palvelevat vain syöpäpotilaita, mutta palvelua on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa. Puhelinkonsultaatiot onnistuvat virka-aikana.

Vaasa

Vaasan kaupunginsairaalan yhteydessä toimii kotisairaala. Kaupunginsairaalan osasto 7 on 15-paikkainen saattohoito-osasto.

Pietarsaari

Malmin sosiaali- ja terveyskeskuksen yhteydessä toimii osa-aikainen palliatiivinen poliklinikka. Lisäksi sosiaali- ja terveyskeskuksen yhteydessä toimii kotisairaala ja terveyskeskussairaalassa on kuusi saattohoitopaikkaa.

Muut alueet ja yhteistyötahot

Ympäristökunnissa palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta vastaa kunkin kunnan perusterveydenhuolto ja terveyskeskussairaala sekä kotisairaalat ja/tai kunnan kotihoito.

Pohjanmaan syöpäyhdistys tarjoaa palliatiivista kotisairaanhoitoa.

 

Päivitetty  4.10.2019