Satakunnan sairaanhoitopiiri

Satakunnan sairaanhoitopiiri koostuu 17 jäsenkunnasta, joissa elää noin 220 000 asukasta.

 

Satakunnan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.​

Satasairaala Palliatiivinen poliklinikka

Satasairaalassa toimii palliatiivinen poliklinikka joka arkipäivä ja se palvelee koko sairaanhoitopiiriä. Virka-ajan puitteissa vastataan myös puhelinkonsultaatioihin.

Pori

Porin kaupunginsairaalan yhteydessä toimii kotisairaala ja vuodeosastot tarjoavat saattohoidon tukiosastopaikkoja.​

Rauma

Raumalla kotisairaalan yhteydessä toimii osa-aikainen palliatiivinen poliklinikka. Vuodeosastot tarjoavat saattohoidon tukiosastopaikkoja.

Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä toimii Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien sekä Eurajoen ja Nakkilan kuntien alueella.

Harjavallan terveyskeskussairaalan yhteydessä toimii osa-aikaisesti palliatiivinen poliklinikka, joka tekee yhteistyötä kotisairaalan kanssa.

Harjavallan ja Eurajoen terveyskeskussairaaloiden vuodeosastot tarjoavat saattohoidon tukipaikkoja.​

Muut alueet ja yhteistyökumppanit

​Ympäristökunnissa palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta vastaa kunkin kunnan perusterveydenhuolto ja terveyskeskussairaala sekä kotisairaalat ja/tai kunnan kotihoito.

Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toteutuksessa tehdään yhteistyötä myös kolmannen sektorin kanssa;

​​​​Länsi-Suomen Diakonialaitoksella toimii palliatiivinen poliklinikka. Tarvittaessa lääkäri on tilattavissa myös kotikäynnille. Palvelu on yksityisen terveydenhuollon alaista palvelua, jolloin käynnistä on mahdollisuus saada Kela-korvaus.

​​Länsi-Suomen Diakonialaitoksen saattohoitokodissa Porissa on 4 – 6 saattohoitopaikkaa, jonne voi hakeutua oman kunnan maksusitoumuksella. Saattohoitokotiin voi toki hakeutua myös itsemaksavana potilaana.

 

Päivitetty  20.2.2020