Palliatiivinen hoito Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirissä

Siun sote tuottaa Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin sosiaali- ja terveyspalvelut.

Sivun tiedoissa saattaa olla puutteita tai virheitä johtuen hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisestä 1.1.2023. Tarkista ajankohtaiset tiedot oman hyvinvointialueesi palveluntuottajalta. Sivuston sisältöä päivitetään vuoden 2023 aikana.

Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella on noin 170 000 asukasta. Pohjois-Karjalan alueelle on laadittu maakunnallinen saattohoitosuunnitelma.

Siun soten Palliatiivinen keskus

Siun soten palliatiivinen keskus vastaa joensuulaisten palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Lisäksi se tukee myös terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaisia koko Siun soten alueella palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toteuttamisessa.

Alueen ympäristökunnissa perustason (A-taso) palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta vastaa kunkin kunnan perusterveydenhuolto, kotihoito ja terveyskeskussairaalat, tarvittaessa palliatiivista keskusta konsultoiden. Erityistä huomioita on kiinnitetty kotisaattohoidon mahdollistumiseen koko maakunnan alueella. Kotisaattopotilaiden hoidossa yhteistyö ensihoidon kanssa on tiivistä (kotisaattopotilaiden ensihoidon protokolla) ja terveydenhuollon ammattilainen on tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Haitarin otsikkotaso2
Palliatiivinen poliklinikka

Keskuksen palliatiivinen poliklinikka toimii arkipäivisin Siilaisen kuntoutumiskeskuksen yhteydessä. Lisäksi palliatiivisen keskuksen lääkäri ja sairaanhoitaja ottavat vastaan palliatiivisia potilaita maakunnassa (Nurmes, Lieksa, Ilomantsi, Kitee, Heinävesi) noin kerran kuussa.

Palliatiivinen konsultaatiotiimi

Palliatiivisen poliklinikan henkilökunta vastaa alueen konsultaatioista virka-aikana ja palliatiivisen osaston henkilökunta iltaisin ja viikonloppuisin.

Palliatiivinen osasto

Palliatiivinen osasto toimii joensuulaisten tukiosastona, samoin erityistason hoitoa tarvitsevien tukiosastona koko maakuntaan. Muissa kunnissa terveyskeskussairaalat tarjoavat A-tason ja perustason vuodeosastohoitoa ja toimivat tukiosastoina kotisaattohoitopotilaille.

Kotisairaala

Kotisairaala palvelee joensuulaisia noin 25 kilometrin säteellä Joensuun keskustasta kuntarajoista riippumatta. Muissa kunnissa tehostettu kotihoito tarjoaa kotisairaala-tyyppistä toimintaa.

elämän loppuvaiheen hoito; saattohoito; palvelut; Palliatiivinen hoito

Kyllä

Päivitetty  11.3.2022