Palliatiivinen hoito Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kuuluu 21 keskisuomalaista kuntaa.

 

Alueelliset palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut STM suosituksen mukaisesti

Haitarin otsikkotaso3
Palliatiivinen poliklinikka

Palliatiivinen poliklinikka toimii Keski-Suomen keskussairaalassa, syöpätautien alaisuudessa ja poliklinikalle tullaan lääkärin lähettämänä. Hoitovastuu säilyy lähettävällä taholla tai omassa terveyskeskuksessa. Poliklinikan lääkärin vastaanotto toimii arkisin.

Poliklinikan sairaanhoitaja on tavoitettavissa puhelimitse arkisin klo 8.30 - 14.

Palliatiivinen konsultaatiotiimi

Palliatiivinen poliklinikka toimii myös konsultaatiopoliklinikkana, ja vastaa alueen puhelinkonsultaatioista sekä lääkärin konsultaatioista sairaalan yksiköissä.

Kotisairaala

Keski-Suomen kunnissa palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta vastaa kunkin kunnan perusterveydenhuolto, terveyskeskussairaala ja kotihoito. Kunnat järjestävät resurssien mukaan saattohoitopotilaalle hoitoringin, jolla mahdollistetaan ympärivuorokautinen hoito.

Jyväskylä

Jyväskylän kaupungin alueella toimii lisäksi kotisairaala, joka mahdollistaa kotisaattohoidon kantakaupungin alueella. Kotisairaala tarjoaa ympärivuorokautista sairaalatasoista hoitoa potilaan kotiin, mikä mahdollistaa parantumattomasti sairaille yksilöllisen, turvallisen ja korkeatasoisen hoidon elämän loppuvaiheessa ja kotikuoleman.

Palliatiivinen osasto

Jyväskylän kaupunginsairaala osastolla 7 hoidetaan palliatiivisia potilaita ja saattohoitopotilaita. Osasto toimii kotiosastona monille palliatiivisen vaiheen potilaille. Osastolla on palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden koulutusoikeudet.

Tukiosastot

Muissa kunnissa terveyskeskussairaalat tarjoavat A-tason ja perustason vuodeosastohoitoa ja toimivat tukiosastoina kotisaattohoitopotilaille. Tukiosastot toimivat seuraavissa terveyskeskuksissa: Seututerveyskeskus (Joutsa, Keuruu, Laukaa), Muuramen terveyskeskusvuodeosasto, Saarikka (Saarijärvi), Wiitaunioni (Viitasaari, Pihtipudas), Äänekosken terveyskeskusvuodeosasto.

palvelut; saattohoito; Palliatiivinen hoito; elämän loppuvaiheen hoito

Kyllä

Päivitetty  11.3.2022