Palliatiivinen hoito Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä

Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä palveluja tuottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä eli Essote.

Sivun tiedoissa saattaa olla puutteita tai virheitä johtuen hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisestä 1.1.2023. Tarkista ajankohtaiset tiedot oman hyvinvointialueesi palveluntuottajalta. Sivuston sisältöä päivitetään vuoden 2023 aikana.

Essote tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja seitsemän kunnan alueella (Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala) ja tarjoaa erikoissairaanhoidon palveluja myös Pieksämäelle.

Haitarin otsikkotaso2
Palliatiivinen vastaanotto

Palliatiivinen vastaanotto toimii palliatiivisen hoidon ja saattohoidon asiantuntija- ja konsultaatiopoliklinikkana arkisin. Vastaanottoa pitävät sekä erityiskoulutetut lääkärit että sairaanhoitajat. Yksikön henkilökunta vastaa myös alueen palliatiivisen hoidon ja saattohoidon konsultaatioista.

Kotisairaalat

Kotisaattohoito suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti tarpeen mukaan ja se pyritään järjestämään kaikille sitä haluaville. Kotisaattohoidosta vastaa alueen kotisairaalat yhteistyössä kotisairaanhoidon/kotihoidon, hoivayksiköiden ja ensihoidon kanssa.

Mikkeli

Mikkelin kotisairaala palvelee Mikkelin alueella ja toimii etätukena muihin alueen kuntiin. Ensihoito tarjoaa yöaikaisen tuen.

Pieksämäki

Pieksämäen kotisairaalan sairaanhoitaja on työssä 7–21.30 välisenä aikana, tämän jälkeen puhelut siirretään yöpartion lähihoitajalle. Ensihoito tarjoaa yöaikaisen tuen.

Tukiosastot

Essoten lähikuntoutusosastot ovat vuodeosastoja, jotka toimivat kotisaattohoidon tukiosastoina silloin kun hoito kotona ei onnistu. Essoten lähikuntoutusosastot sijaitsevat Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä ja Mäntyharjulla.

elämän loppuvaiheen hoito; saattohoito; palvelut; Palliatiivinen hoito

Kyllä

Päivitetty  11.3.2022