Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten jäsenkuntia ovat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Kuntayhtymä tuottaa palveluita 170 000 asukkaalle.

Sivun tiedoissa saattaa olla puutteita tai virheitä johtuen hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisestä 1.1.2023. Tarkista ajankohtaiset tiedot oman hyvinvointialueesi palveluntuottajalta. Sivuston sisältöä päivitetään vuoden 2023 aikana.

Erikoissairaanhoidon palveluita alueelle tarjoaa Kymenlaakson keskussairaala (KOKS) Kotkassa ja Pohjois-Kymen sairaala (POKS) Kouvolassa.

Kymsoten palliatiivinen yksikkö tarjoaa erityistason palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa palvellen kahdessa eri toimipisteessä, Kotkassa Karhulan sairaalassa ja Kouvolassa Marjoniemen terveysasemalla. Molemmissa toimipisteissä toimii palliatiivinen poliklinikka sekä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osasto, Kotkassa Villa Meri (10 potilaspaikkaa) ja Kouvolassa Villa Apila (12 potilaspaikkaa). Osastot toimivat myös kotisaattohoidon tukiosastoina. Kotisaattohoitoa toteuttavat yhteistyössä kotisairaala ja kotihoito.

Pysyvästi laitoshoidossa, hoivakodissa tai vastaavassa asuvat pyritään hoitamaan tutussa hoitopaikassa elämänsä loppuun asti.

Lääkärit ja sairaanhoitajat toimivat palliatiivisilla poliklinikoilla arkisin kokopäiväisesti. Muina aikoina potilaiden puhelut ohjautuvat kotisairaalaan, joka vastaa palliatiivisista potilaista virka-ajan ulkopuolella.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021