Kymenlaakson sairaanhoitopiiri

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten jäsenkuntia ovat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Kuntayhtymä tuottaa palveluita 170 000 asukkaalle.

Erikoissairaanhoidon palveluita alueelle tarjoaa Kymenlaakson keskussairaala (KOKS) Kotkassa ja Pohjois-Kymen sairaala (POKS) Kouvolassa.

Kymsoten palliatiivinen yksikkö tarjoaa erityistason palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa palvellen kahdessa eri toimipisteessä, Kotkassa Karhulan sairaalassa ja Kouvolassa Marjoniemen terveysasemalla. Molemmissa toimipisteissä toimii palliatiivinen poliklinikka sekä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osasto, Kotkassa Villa Meri (10 potilaspaikkaa) ja Kouvolassa Villa Apila (12 potilaspaikkaa). Osastot toimivat myös kotisaattohoidon tukiosastoina. Kotisaattohoitoa toteuttavat yhteistyössä kotisairaala ja kotihoito.

Pysyvästi laitoshoidossa, hoivakodissa tai vastaavassa asuvat pyritään hoitamaan tutussa hoitopaikassa elämänsä loppuun asti.

Lääkärit ja sairaanhoitajat toimivat palliatiivisilla poliklinikoilla arkisin kokopäiväisesti. Muina aikoina potilaiden puhelut ohjautuvat kotisairaalaan, joka vastaa palliatiivisista potilaista virka-ajan ulkopuolella.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021